Milli atlet Elif Tozlu, Eyüp Belediyesi sponsorluğunda Eyüpspor kadrosuna katıldı. Yarı Maraton branşında çok sayıda derecesi bulunan milli atletin Eyüpspor adına ter dökecek olmasıyla ilgili konuşan Eyüp Belediyesi’nin sporcu Başkanı Remzi Aydın, “Spora ciddi katkı sağlayacağımızı söyledik. Atletizm de bunlardan bir tanesi. İnşallah önümüzdeki süreç daha da güzel olacak” dedi.

Eyüp Belediyesi, Milli maratoncu Elif Tozlu’yu Eyüpspor kadrosuna kattı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın gerçekleştirdiği bu çalışma ile önemli bir başarıya daha imza atmış oldu. Başta, üniversite öğrencilerinin olimpiyatları anlamına gelen Universiade (Üniversite Oyunları) Şampiyonası Takım halinde üçüncülük, Türkiye Şampiyonası Yarı Maraton’da ikincilik ile yurt içi ve yurtdışında birçok derecesi bulunan Elif Tozlu’nun artık Eyüpsporlu olmasıyla ilgili olarak Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp Belediyesi olarak spora ciddi katkı sağlayacağımızı söyledik. Bu sözümüzü yerine getiriyoruz ve katkı sağlamaya devam ediyoruz. Sadece futbola değil, ilçemizde futbol dışında voleybol, basketbol, su sporları gibi branşlara da destek oluyoruz. Atletizm de bunlardan bir tanesi. Kardeşimiz de gelecek vadeden bir sporcu. İnşallah önümüzdeki süreç daha da güzel olacak” şeklinde konuştu.

HEDEFİ OLİMPİYATLAR


Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü mezunu olan Milli atlet Tozlu, yaklaşık 10 yıldır atletizm yapıyor. Yurt içi ve yurtdışında katıldığı şampiyonalarda sayısız başarılar elde eden milli atlet her sporcunun olduğu gibi kendi hedefinin de Olimpiyatlar olduğunu vurguluyor.
HAFTADA 150 KM KOŞUYOR
Maratonun çok zor bir branş olduğunu ifade eden Tozlu, antrenmanlarının çok ağır olduğunu, ancak çok iyi hazırlanarak olimpiyat barajını aşmayı ve Olimpiyatlarda Eyüp Belediyesi’ni ve Eyüp’ü en iyi şekilde temsil etmeyi istediğini belirtiyor. Tozlu, bu başarıyı sağlamak için de haftada 150 km koşuyor.

“BENDEN SONRAKİ GELECEK SPORCULARA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM”

Elif Tozlu ayrıca, ileriye yönelik başka hedeflerinin de olduğunun altını çizerek, “Hedeflerimden bir tanesi de disiplinli, örnek bir sporcu olarak Eyüp Belediyesi’ni temsil etmek. İlerleyen zamanlarda Eyüp Belediyesi adına, benden sonra gelecek sporculara maratonu sevdirerek başarılarımla onlara örnek olmak ve başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçlıyorum” şeklinde konuştu.