Süper Ligin ilk 3 haftasında 5 gol atanKasımpaşalı yıldız Mbaye Diagne, Türkiye'de gol kralı olmak istediğini söyledi.

Yeni sezon öncesi basına verdiği röportajda, "20 golün altına düşmek istemiyorum" diyen 26 yaşındaki golcü, bu iddiasını ilk 3 haftadaki performansıyla sürdürdü.

Geçtiğimiz sezon da 17 maçta 12 kez fileleri havalandıran Diagne, bu sezonki hedefleri ve gelecek planlarıyla ilgili röportajında şu ifadeleri kullanmıştı;

"20 GOLÜN ALTINA DÜŞMEK İSTEMİYORUM"

"Bu sezonki hedeflerimden birisi de atabildiğim kadar çok gol atmak. 20 golün altına düşmek istemiyorum, daha fazla atmak istiyorum. Ama tabii ki bu sadece performans olarak benimle alakalı bir durum değil. Takım olarak iyi bir sezon geçirmemiz gerekiyor ki onların da yardımıyla ben de attığım gollerle takıma yardımcı olayım. Umarım takım olarak her şey istediğimiz gibi gider ve çok iyi bir sezon geçiririz."

"GOL KRALI OLMAK İSTİYORUM"

"En büyük hedeflerimden biri de gol krallığı. Geçen sene forma giydiğim 17 maçta 12 gol attım. Bu sezon tüm maçlarda oynamak gibi bir hedefim var. Bütün maçlarda forma giyebilirsem hedeflerimi de gerçekleştirmiş olacağım."

"BURAK YILMAZ, TAKİP ETTİĞİM BİR OYUNCU"

"Benim fiziğime benzeyen ya da oyun tarzı andıran oyuncular da Türkiye'de oynuyor. Mesela geçen sene Demba Ba bunlardan birisiydi. Aynı zamanda Trabzonspor'un forveti Burak Yılmaz yine izlediğim oyunculardan. Sürekli kalenin yakınlarında, sürekli golü isteyen, sürekli gol için doğru pozisyonu almaya çalışan oyuncular. Çünkü gol atabilmek için sahip olmanız gereken özellikler bunlardır. Sahip olduğunuz fiziksel özellikleri diğer oyunculara üstünlük kurmak için kullanmanız, doğru yerlerde kalenin yakınlarında gol atmak için uğraşmanız gerekiyor. Bu oyuncular izlediğim, takip ettiğim oyuncular."