Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın 11 Nisan 2016 tarihinde Bursaspor maçıyla açılacağını duyurdu. Ayrıca Vodafone Arena'nın devlet protokolü de 10 Nisan'da yapılacak.Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılış gününü duyurmak için açıklamalarda bulundu. Orman, Vodafone Arena'nın açılış tarihini açıklarken bugüne kadar yaşanılan zorlukları ve geçilen aşamaları anlattı.


 

"VODAFONE ARENA İÇİN 21 KURULDAN İZİN ALDIK"

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle ülkemize güzel bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum Vodafone Arena'nın yapımı için 21 tane kurula girdik ve izin aldık. Vodafone ailesine teşekkür ediyorum. Bu stadın meydana gelmesi için bize güç verdiler. Stat inşaatında sona geldik. Büyük mücadele verdik. Zorluklarla uğraştık. Stadımız yokken her sezon şampiyonluğa oynadık. Futbol takımına yatırım yaptık, zor zamanlarda. Altından tarih eserler çıktı, sular çıktı' tarzı bir sürü haberlerle uğraştık. Herkes stat nasıl yapılır biliyor, takip ediyor.

"YALNIZCA STAT DEĞİL SARAY YAPTIK"

Taraftarımız en başından beri büyük destek verdi. Onlara teşekkür ediyorum. Çimler deniz seviyesinin altında, çok zor bir lokasyonda çalıştık. -4’de maç oynayacağız. Şu ana kadar 147 locayı sattık, sırada bekleyen 20 kişi var hala. Binin üzerinde kişiyle burada çalıştık. Burayı yalnızca stat olarak düşünmemek lazım. Bir saray yaptık.400 milyon TL'lik yatırım var. Bi ara "stat inşaatında 6 işçi çalışıyor" dediler..Helal olsun bu 6 işçiye..Koca stadı bitirdiler. Çimler hibrit uygulamasıyla güçlenecek, bir daha çim kaldırılmayacak. 12 gün içinde hibrit uygulaması sona erecek. Çim için 12 milyon TL, güvenlik için 20 milyon TL para harcadık. Açılış için geri sayıma başlayacağız.

"11 NİSAN'DA EVE DÖNÜYORUZ"

İlk olarak devlet protokolü ve divan kurulu üyelerimizle yapacağız. Açılışı taraftara uygun yapmak isterdik ama ülkemizde yaşanan sorunlar nedeniyle malesef yapamıyoruz.   11 Nisan 2016’da eve dönüyoruz.  10 Nisan Pazar günü resmi açılışı yapacağız Vodafone Arena’da.  Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla büyük bir mücadele verdik. Finansal sıkıntılarla uğraştık.  İnanılmaz bir taraftarımız var. Çok yaratıcılar. Bayraklarımızla biz orayı dünyanın en iyi şov alanına çevireceğiz. Biz gücümüzü semtimizden alıyoruz. Semtimizden çıkma niyetimiz hiç olmadı.  Borç durumumuzu düzeltmek istiyoruz.

"ZEMİN EMİRATES'TEN BİLE İYİ OLACAK"

Hep al al değil biraz da sat olayına geçmek istiyoruz.  Vodafone Arena’daki son üç maç için bilet satışı yapacağız. Dünyanın en üstün teknolojisi kullandı.  Arsenal'İn sahası Emirates’ten iyi bir zemine sahip olacak Vodafone Arena. Kombineleri sattık ve üç senedir ücretsiz olarak maç seyrettirdik. Artık evimize dönüyoruz. Gelire ihtiyacımız var. Bilet satışları ve sponsorluk anlaşmalarının mali duruma olumlu etki edeceğini düşünüyorum. Vodafone Arena artık gider yapmıyor, gelir sağlıyor. Vodafone Arena’da 41903, 42 bin civarında koltuk olacak. Bütün sponsorlarla kazan kazan anlayışı içinde çalışıyoruz. Beşiktaş, onca sıkıntılara rağmen Türkiye’nin en çok sponsorluk geliri elde eden kulübüdür.

"BARCELONA VE BAYERN MÜNİH'LE OYNAMA NİYETİMİZ VAR"

Ağustos ayında turnuva için "3B" yapmak istiyoruz. Beşiktaş, Barcelona ve Bayern Münih ile hazırlık maçı oynama niyetimiz var. Takvimler netleşsin. Umarım olur. 7-10 milyon Dolar futbol dışı ciro elde etmeyi planlıyoruz. 50-60 milyon Dolar civarı gelir elde etmeyi planlıyoruz. Beşiktaş vefalı bir kulüptür. Yapılan hizmetleri unutmaz. Akatlar’da bir kompleks yapıyoruz Numaralı tarafına Şeref Bey’in, kapalı tarafına Baba Hakkı’nın ismini vermek istiyoruz. Stadın duvarlarına Beşiktaş’a hizmet etmiş kişilerin fotoğraflarını koyacağız. İlk hedefimiz Vodafone Arena’yı açmak ve şampiyonluk kupasını orada kaldırmak."

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ise şunları söyledi:

"Vodafone Arena konumu itibariyle Türkiye'nin merkezinde. O kadar güzel bir lokasyon ki bu zamanında sarayların yapılması için seçilen bir lokasyon bu. Eşsiz bir mimarisi de var buranın. Deniz tarafındaki stadı aynen koruduk ve stadın dışı cephesini de bu mimariye göre yaptık. Sadece bir stat değil, çok amaçlı bir şehir kompleksi bu. Vodafone Arena tüm dünyaya örnek olarak gösterilebilecek bir stat olacak. Uluslararası maçlara da ev sahipliği yapacak bir stat bu. Statta balo salonu, Beşiktaş Müzesi, Divan Grubu restoranları var. Türkiye'nini en akıllı statyumu burası. Dijital Türkiye'nin bir abidesi bu stat. Akıllı stat vizyonu ile yapıldığı için Avrupa'nın da bir numaralı stadı olacak. 50 bin kişi aynı anda sorunsuz bir şekilde wi-fi'dan internete erişebilecek."