Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın “Haydi Hanımlar Spora” sloganıyla başlattığı ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün koordine ettiği spor aktiviteleriyle birlikte ilçe genelinde yaşayan kadınlarımız alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde spor yapıyorlar.

Başlatılan program ile birlikte Eyüpsultan ilçesi genelinde bu zamana kadar 1711 kadın spor yapmaya teşvik edilerek günlük hayatlarında daha sağlıklı daha sosyal bireyler haline geldi.

Üç farklı bölgede yapılan spor eğitimleri; Eyüp Anadolu Lisesi'nde Pazartesi ve Perşembe günleri sabah 07.00 – 08.00 akşam 19.30 – 20.30 arası, İmar Blokları'nda Şehit Murat Taş Ortaokulu'nda Pazartesi ve Perşembe günleri sabah 09.30 – 10.30, Salı ve Cuma günleri öğlen 13.00 – 14.00 arası, Cengiz Topel'de Serdar Aksun Anaokulu Spor Salonu'nda ise Salı ve Cuma günleri sabah 09.30 – 10.30 arası, Pazartesi ve Perşembe günleri günleri 13.00 – 14.00 arası yapılıyor.

Kadınlarımız için sporu günlük hayatın bir parçası olması için başlatılan spora teşvik programının mimarı Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ile birlikte Serdar Aksun Anaokulu Spor Salonu'nda pilates, zumba, step, aerobik, kültür fizik çalışmaları yapan kadın vatandaşlarımızı ziyaret etti.

BAŞKAN AYDIN, DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Yapılan ziyaret sırasında kadın vatandaşlarımız, başkan Remzi Aydın'ı ellerinde pankartlarla karşılayarak özel bir sürpriz hazırladı. Karşılaştığı sürpriz karşısında çok şaşıran başkan Aydın, duygu dolu anlar yaşadı.

Akabinde kadın vatandaşlara yaptıkları özel karşılama için teşekkür eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, spor salonundaki tüm kadın vatandaşlarımızla sohbet ederek istek ve görüşlerini dinledi.

“KADINLARIMIZ BİZİM ÖZEL OLARAK ÖNEM VERDİĞİMİZ KESİM”

Göreve geldiği andan itibaren ilçede sporun olabildiğince yaygınlaşmasını arzu ettiğini belirten başkan Remzi Aydın, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz andan itibaren ilçede sporun olabildiğince tabana yaygın ve her kesimden vatandaşımızın spor yapabilmeli vizyonuyla yola çıkmıştık. Sporun sadece futbol ve basketbol olmadığının hep altını çizdik. Sporun insana huzur ve sağlık getirdiğini biliyorduk. Bunu tartışmaya bile gerek yok.

Kadınlarımız bizim özel olarak önem verdiğimiz bir kesim. Çocuklarımız gibi. Kadınlarımız bizim en önemli paydaşlarımız diyebiliriz. Kadınlarımızın sağlıklı ve huzurlu olması tamamen aileyi etkiliyor. O yüzden onların huzuru ve sağlığı çok önem arz ediyor.

Peygamberimizin dediği gibi: “Cennet, annelerin ayakları altındadır” sözü kadınların ne kadar önemli şahsiyetler olduğunu gösteriyor. Ben de bugün olduğu gibi kadın vatandaşlarımızı ziyaret ediyorum. Onların istek ve görüşlerini dinliyorum. Ben belediye başkanı olarak elimden geldiğince bu konunun destekçisi ve takipçisi olacağım.”

Başkan Remzi Aydın'ın konuşmasından sonra spor yapmaya gelen Eyüpsultanlı ev hanımları, Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde başladıkları spor sonrasında hayatlarında yaşadıkları değişimleri ve tecrübeleri paylaştılar.