Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 1. ayak yarışı, Balıkesir’in Gönen ilçesinde tamamlandı.

Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Motokros Parkuru’nda gerçekleştirilen yarışlara Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara, Muğla, Tekirdağ, Kütahya, Balıkesir, Uşak, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden motosikletçiler katıldı. Avrupa Motosiklet Kulübünün organize ettiği şampiyonada motosikletçiler, MX1, MX2, MX2 junior, MX, 85 cc, 65 cc, 50 cc ve veteran olmak üzere 8 ayrı kategoride yarıştı.


Yarışlar sonunda MX sınıfında Şakir Şenkalaycı, MX1 sınıfında Batuhan Demiryol, MX2 sınıfında Mustafa Çetin, 85 cc’de Furkan Aykut, 65 cc’de Baran Bulut Kocaman, 50 cc’de Kerem Yılmaz, MX2 Junior’da Emircan Şenkalaycı, veteran sınıfında ise Koray Uysal birinci oldu.



Göktürk Final Okulları kurucu müdür İbrahim Yıldız, öğrencisi Emircan Şenkalaycı'yı tebrik etti.

Göktürk Final Okulunda öğrenim hayatına devam eden Emircan Şenkalaycı, kendini şu sözlerle ifade etti; “2000 yılında İstanbul’da doğdum. Çok küçük yaşta bisiklet sürmeyi öğrendim ve abimin izinden devam ederek 5 yaşında motocros sürmeye başladım. İlk yarışımı yine 5 yaşında 1. Olarak tamamladım. O günden bugüne yarışlara devam ediyorum. Türkiye Şampiyonası’nın haricinde Balkan şampiyonasına da katıldım ve katılmaya devam edeceğim. 2018 senesinde Dünya MX GP Türkiye de gerçekleşecek ve bu zorlu yarışa katılacağım için şimdiden sıkı bir antrenmana başladım. Dünyanın en hızlı motocros yarışçıları ile aynı parkurda yarışmak çok önemli bir tecrübe olacak yarış hayatımda. Bu günlere gelmemde destek başta aileme, abime ve okulda beni destekleyen hocalarıma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ‘‘ dedi.