Lider Galatasaray'ın bu sezon rakip tanımadığı Türk Telekom Stadı'ndaki son kurbanı Yeni Malatyaspor oldu. Maçı zorlanmadan 2-0 kazanan Fatih'in Aslanları, son haftada Göztepe'ye yenilmezse, 21. şampiyonluğunu ilan edecek. Henüz 30. saniyede ok gibi fırlayan Rodrigues'in pasında Belhanda boş kaleye golü attı: 1-0. 12'de Belhanda pozisyonu hazırladı, Rodrigues de Gomis'e 7. asistini yaptı: 2-0. Rodrigues'in 27'deki şutunu Malatya savunması çizgiden çıkardı. Cezalı Feghouli yerine 11'e giren Sinan Gümüş'ün 38'deki plasesini kaleci köşeden çıkardı. İlk kez ikinci yarının başında organize bir hücum gerçekleştiren Yeni Malatya'da Adem Büyük'ün şutu farklı auta çıktı. Son bölümde frene basan Galatasaray, savunmaya önem verip 2-0'lık skoru korudu ve artık şampiyonluk için geri sayıma başladı.

BELHANDA'DAN EN ERKEN GOL!
Galatasaray'ın Faslı yıldızı Belhanda, Yeni Malatyaspor karşısında 30. saniyede ağları havalandırarak, hem kendi kariyerinin hem de sezonun en erken atılan golünün sahibi oldu. Belhanda ayrıca bu sezon attığı üç golü de Türk Telekom Stadı'nda kaydetti.

AVRUPA'DA BİLE GALATASARAY GİBİSİ ÇIKMADI
İç sahada 12 maç üst üste kazanmayı başaran Galatasaray, bu alanda tüm Avrupa'nın en iyi ekibi durumunda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, en son 22 Ekim'de Fenerbahçe'ye karşı Türk Telekom Stadı'nda bir puana razı gelirken, ardından bir daha puan kaybı yaşamadı. Cimbom, 12 maçta 34 gol atarak ulaşılması güç gol sayısını yakaladı.

ALEX'İ YAKALADI
Beşiktaş ve Akhisar maçlarında kaçırdığı iki penaltının ardından Gomis beklenen golünü Yeni Malatyaspor'a attı ve toplam 28 gole ulaşarak, Fenerbahçeli Alex'e ait olan 'Bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu' unvanına ortak oldu. Bu alanda üçüncü isim 2015- 2016 sezonunda 26 gol atan Mario Gomez. Gomis ayrıca Süper Ligi gol kralı olarak tamamlarsa, Galatasaray'ın 14. gol kralı olacak. Galatasaray da böylelikle Süper Lig'de Fenerbahçe ile birlikte (14) en çok gol kralı çıkartan takım olacak.

 Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de evinde oynadığı son 19 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Sarı-kırmızılılar, 18 galibiyet ve 1 beraberlik ile Türk Telekom Stadı'na veda etti.
 Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1974'te geldiği sarı-kırmızılı kulüpte dün gece 800. maçına çıktı. Terim 402 kez futbolcu, 398 kez de teknik adam olarak bu rakama ulaştı.