Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş ileGalatasaray 2-2 berabere kaldı.



Vodafone Arena'da oynanan ilk derbi mücadelesinde konuk ekip Galatasaray, 8. dakikada Eren Derdiyok ve 44. dakikada Bruma'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Beşiktaş, 73. dakikada Marcelo ve 78. dakikada Cenk Tosun'un golleriyle skoru 2-2'ye getirdi ve maç da bu skorla sona erdi.



Beşiktaş ve Galatasaray bu sonuçla puanlarını 11'e yükselttiler.
Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2
Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ceyhun Sesigüzel
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Gökhan İnler, Olcay Şahan (Dk. 46 Abouakar), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Talisca), Quaresma, Cenk Tosun (Dk. 85 Adriano)
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 78 Cavanda), Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 78 Josue), Sneijder, Bruma (Dk. 88 Sinan Gümüş), Eren Derdiyok
Goller: Dk. 8 Eren Derdiyok, Dk. 44 Bruma (Galatasaray), Dk. 73 Marcelo, Dk. 77 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 22 Sneijder, Dk. 65 Tolga Ciğerci, Dk. 83 Muslera (Galatasaray), Dk. 55 Quaresma, Dk. 90+3 Tosic (Beşiktaş)



ABDULLAH GÜL VE BAKANLAR TRİBÜNDE 

Beşiktaş ile Galatasaray arasında Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında oynanan derbi maçta 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve Spor Akif Çağatay Kılıç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şeref tribününden maçı takip etti.

BAŞKANLAR YAN YANA MAÇI İZLEDİ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bin 300 gün sonra Dolmabahçe'deki derbi maçı birlikte izledi. Başkan Özbek, stada sarı-kırmızılı taraftarlarla yoğun güvenlik önlemleri altında geldi.

Öte yandan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Robetro Rossetti statta derbi maçı izledi.

ALİ PALABIYIK İLK DERBİSİNİ YÖNETTİ

FIFA kokartlı hakem Palabıyık, Beşiktaş ile Galatasaray arasında Vodafone Arena'da karşılaşmayla kariyerindeki ilk derbi mücadelesini yönetti.

TRİBÜNLER DOLU

Kulüpler Birliği Vakfı'nın tavsiyesi sonrası gündeme alınan ve İl Güvenlik Kurulu tarafından deplasman yasağının kaldırılmasından sonra sarı-kırmızılı taraftarlar da tribündeki yerlerini aldı ve Vodafone Arena tamamen doldu.