Türkiye Futbol Federasyonu, 20 Mart'ta oynanması gereken ancak terör saldırısı ihbari nedeniyle önce seyircisiz oynanmasına karar verilip daha sonra ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin oynanacağı tarihi açıkladı. 

Buna göre dev derbi 13 Nisan Çarşamba günü oynanacak.

Galatasasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak erteleme maçı Spor Toto Süper Lig'in 28. ve 29. hafta maçları arasındaki 13 Nisan tarihinde oynanacak.

28. hafta oynanacak maçlar;

Galatasaray - Çaykur Rizespor (9 Nisan)

Torku Konyaspor - Fenerbahçe (10 Nisan)

29. hafta oynanacak maçlar;

Antalyaspor - Galatasaray (15 Nisan)

Fenerbahçe - Mersin İdmanyurdu (17 Nisan)



TFF Başkanı Demirören ile Başkanvekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir ve Ali Dürüst'ün hazır bulunduğu toplantıda, Galatasaray'ı Başkan Dursun Özbek temsil ederken, Fenerbahçe kalabalık bir şekilde toplantıda yer aldı. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile idari menacer Hasan Çetinkaya'nın katıldığı toplantıda Futbol Federasyonu derbinin tarihini 13 Nisan Çarşamba olarak belirledi.

YILDIRIM DEMİRÖREN: 13 NİSAN'A KARAR VERDİK

"İki kulübümüzü bir araya getirdik. Fenerbahçe 6-7 Nisan diyordu, Galatasaray 28 Nisan'ı istiyordu, derbinin tarihi için 13 Nisan'a karar verdik. Saygıyla karşıladılar, karara olumlu baktıkları için teşekkür ederim"

DURSUN ÖZBEK: İKİ KULÜBÜN DE SAYGI DUYMASI GEREKİYOR

"Daha önce de belirttiğimiz gibi bizim istediğimi tarih 28 Nisan'dı. Fenerbahçe Kulübü de 6 Nisan'da oynamak istiyordu. Her iki tarafın da haklı gerekçeleri vardı. Ama neticede kararı belirleyecek merci Federasyon'du. Bu karara iki kulübün de saygı duyması gerekiyor."

MAHMUT USLU: BARIŞ İÇİNDE GEÇECEK YILLARI ÖZLEDİK

"Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbiler her zaman önemlidir, bu derbi ertelenmesi nedeniyle daha da önemli hale geldi. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah derbi bunun için vesile olur. Dostça bir karşılaşma olur. Önümüzdeki yıllarda inşallah bunu göreceğiz"