2018 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Belçika'yı 1-0 yenen Fransa, finale yükselen ilk takım oldu. Saint-Petersburg Stadyumu'nda oynanan maçta Fransızlar'ı zafere taşıyan golü 51. dakikada Samuel Umtiti attı. Özellikle son bölümünde iki takımın da fırsatlar yakaladığı ve seyir zevkinin arttığı ilk yarı, golsüz eşitlikle tamamlandı.

LLORİS'İ GEÇEMEDİLER
İkinci yarının başlarında Fransa etkili oldu ve 51 de öne geçti. Griezmann'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Umtiti ön direkte iyi yükselerek meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Bu bölümden sonra Belçika rakip kalede gol aradı ama Lloris'i geçemedi ve Fransa mücadeleyi 1-0 kazandı. Hırvatistan-İngiltere maçının galibi finalde Fransa'nın rakibi olacak.

DESCHAMPS TARİHE GEÇTİ
1998 Dünya Kupası'nda Fransa'nın kaptanlığını yapan ve ülkenin ilk kupasını havaya kaldıran Deschamps, yine tarihe geçti. Horozların 49 yaşındaki hocası, Fransa tarihinde iki büyük turnuvada (EURO 2016 ve 2018 Dünya Kupası) final maçına çıkan ilk teknik direktör olacak.

GRİEZMANN YİNE SAHNEDE
Fransa Milli Takımı'nın yıldızı Antoine Griezmann, Umtiti'nin attığı golün asistini yaparak yine skora katkı sağladı. Yıldız futbolcu Fransa formasıyla büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) çıktığı son yedi maçta 11 gole (7 gol, 4 asist) katkıda bulundu.