Geçtiğimiz sezon bekleneni veremeyen Fenerbahçe, trasnfer dönemine çok hızlı girdi. Daha önce Aykut Kocaman ve iki yıldızı renklerine bağlayan sarı lacivertli takım Monaco'da oynayan Nabil Dirar transferininde bittiğini açıkladı. Peki Fenerbahçe'nin yeni trasnferi Nabil Dirar kimdir? Nabil Dirar hangi takımlarda oynadı ve kaç yaşında? İşte detaylar...

2016-2017 sezonunda bekleneni veremeyen ve ligi üçüncü sırada tamamlayarak taraftarda büyük hayal kırıklığı yaratan Feenrbahçe, transfer sezonuna hızlı başladı. Daha önce Valbuena ve Mehmet Ekici trasnferini açıklayan sarı lacivertli takım şimdi de Monaco'da forma giyen Nabil Dirar'ı resmen duyurdu. Bu açıklamanın ardından ''Nabil Dirar kimdir?'' en çok araştırılan sorulardan bir tanesi oldu. Peki Nabil Dirar kimdir ve kaç yaşında? İşte detaylar...

FENERBAHÇE'NİN YENİ TRASNFERİ NABİL DİRAR KİMDİR?

Nabil Dirar, 25 Şubat 1986 tarihinde Fas'ın Casablanca şehrinde dünyaya geldi. 11 çocuklu bir ailenin mensubu olan Nabil Dirar, henüz bir yaşındayken babasını kaybetti. Temizlikçilik yapan annesi ailenin geçimini sağlamakta zorlandığı için Nabil Dirar'ın 7 erkek kardeşinin çoğu aileye yardım için küçük yaşta çalışmak zorunda kaldı. Nabil Dirar 13 yaşında iken bir erkek kardeşi, Brüksel'de iş bulunca ailenin yolu Belçika'ya düştü.

O döneme kadar Fas'ta hiçbir kulüpte oynamayan Nabil Dirar'ın futbol hayatı White Daring Molenbeek altyapısında başladı ve ardından R.U. Saint-Gilloise altyapısında oynadı. 2004 yılında transfer olduğu Diegem Sport'ta ise profesyonel kariyerine başladı.

Nabil Dirar, profesyonel futbol hayatına atıldığı Diegem Sport'ta iki yıl geçirdikten sonra 2006 yılında Westerlo'ya transfer oldu ve burada yıldızını parlatmayı başardı. Buradaki performansıyla Ajax, Anderlecht ve Standard Liege gibi kulüplerin de ilgisini çekti ama transfer tercihini Club Brugge'den yana kullanarak beş yıllık sözleşme imzaladı.

Nabil Dirar, o sezon Club Brugge'da Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum ile çalışıyordu. Club Brugge forması altında 2008-2012 yıllıar arasında 114 resmi maça çıkıp 11 gole imza atan Nabil Dirar, 2012-13 sezonunun ara transfer döneminde 7.5 milyon euro karşılığında Ligue 2'de mücadele eden Monaco'ya transfer oldu. Monaco'nun Ligue 1'e yükseldiği sezonda takımın vazgeçilmez ismi olan Nabil Dirar, toplam 155 resmi maça çıktı ve 9 gole imza attı.

Nabil Dirar, geride bıraktığımız sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Monaco'nun Fenerbahçe ile oynadığı iki maçta da ilk 11'de sahaya çıkmış ve takımının 3-1 kazandığı rövanş maçında bir asist yapmıştı.

Belçika vatandaşlığı da bulunan Nabil Dirar, Belçika Milli Takımı'ndan da teklif almasına rağmen Fas Milli Takımı'nı seçti ve halen giydiği milli forma altında 25 maça çıktı.

1.87 boyunda olan Nabil Dirar, uzun boyuna rağmen yüksek teknik kapasitesi ve güçlü fiziğiyle ön plana çıkan bir oyuncu. Kariyerinin başlarında hem sol kanat, hem de sağ kanatta forma giyerken, Monaco'da daha çok sağa kanatta görev aldı. Geçtiğimiz sezon ise Leonardo Jardim tarafından bazı maçlarda sağ bek olarak denenirken, sergilediği başarılı performansla beğeni topladı.

NABİL DİRAR İLE İLGİLİ YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA ŞÖYLE;

"Kulübümüz, futbolcu Nabil Dirar'ın kulübümüze transferi konusunda AS Monaco ile prensip anlaşmasına varmıştır. Nabil Dirar, 16 Haziran 2017 Cuma günü saat 15:30'da İstanbul'a gelecek ve futbolcu ile görüşmeler burada devam edecektir. Ayrıca Dirar'ın sağlık kontrolleri İstanbul'da gerçekleşecektir.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.".