Galatasaray, DG Sivasspor ile sözleşmesi sona eren Emre Kılınç'ı resmen transfer etti. Sarı-kırmızılılar, 25 yaşındaki futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Kılınç, takım arkadaşı Mert Hakan Yandaş ile birlikte transferin en gözde iki ismi olmuştu. İki futbolcu önce Galatasaray ile anlaşmış fakat devreye Fenerbahçe'nin de girmesiyle Mert Hakan, gelişen bir takım olaylar neticesinde tercihini sarı-lacivertlilerden yana kullanmıştı.

Galatasaray Kulübü, son olarak Demir Grup Sivasspor forması giyen Emre Kılınç ile 4 yıllık anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, 25 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 4 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi.

Emre Kılınç'a 2020-2021 futbol sezonunda 11 milyon 350 bin, 2021-2022 sezonunda 8 milyon, 2022-2023 sezonunda 8 milyon 500 bin, 2023-2024 sezonu için de 9 milyon lira sabit transfer ücreti ödeneceği ifade edildi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Sivasspor'da geçirdiği üç sezonda gösterdiği başarılı performans grafiği ile dikkatleri üzerine çeken Emre Kılınç, Türkiye A Milli Takımı'nın aday kadrosuna çağrılarak, 7 Eylül 2019'da ilk kez A Milli formayı giydi. İki kanatta ve forvet arkası mevkilerinde oynayabilen Emre Kılınç, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de çıktığı 28 karşılaşmada 8 gol, 5 asistlik performans ortaya koydu. Emre Kılınç, 31 resmi maçta 9 gol, 7 asistlik katkı verdi. Emre Kılınç'a kulübümüze hoş geldin diyor, kendisine Galatasaray forması altında başarılar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, Emre'nin sarı-kırmızılı kulübün sponsor hastanesi Liv Hospital Ulus'ta sağlık kontrolünden geçtiği de belirtildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Galatasaray’ın yeni transferi Emre Kılınç sağlık kontrolünden geçti.

Galatasaray, Sivasspor’dan ayrılan 25 yaşındaki futbolcu Emre Kılınç ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Emre, Liv Hospital Ulus’ta sağlık kontrolünden geçti. Sağlık kontrolünde Galatasaray Futbol Takımı yetkilileri de hazır bulundu.

GALATASARAY’IN YENİ TRANSFERİ EMRE KILINÇ’IN KARİYERİ

Galatasaray’ın yeni transferi Emre Kılınç, Sivasspor ile geçtiğimiz sezon 31 resmi karşılaşmada görev aldı ve 9 gol, 7 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray ile daha önce Boluspor’da oynarken yolları kesişen fakat o dönem transferi olmayan Emre Kılınç artık sarı-kırmızılı forma ile mücadele edecek. Galatasaray, 25 yaşındaki futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Futbola Sakarya Akademikspor’da başlayan Emre Kılınç, 2009’da Bolupor’a transfer oldu ve 2010’da profesyonel sözleşme imzaladı. 2017 ocak ayında Sivasspor’a transfer olan Emre, TFF 1. Lig’de olan kırmızı-beyazlılar ile Süper Lig’e yükselen kadroda yer aldı. Sivas’ta gösterdiği başarılı sezonlarla dikkatleri üzerine çeken 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon sonunda sözleşmesinin sona ermesinin ardından takım ayrıldı.

Sivasspor ile 2019-2020 sezonunda 28 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası olmak üzere toplam 31 resmi müsabakaya çıkan Emre Kılınç, 9 gol, 7 asistlik performans sergiledi. Sivasspor ile 3.5 sezonda 119 karşılaşmada görev alan Emre, 24 kez gol sevinci yaşarken, 29 kez de gol pası veren isim oldu.Başarılı orta saha oyuncusu, A Milli Futbol Takımı’nda da 2 kez forma giydi.