Beşiktaş yönetimi, takımı üst üste iki yıl lig şampiyonluğuna taşıyan Şenol Güneş'in sözleşmesindeki bir yıllık opsiyonu devreye sokarak, tecrübeli teknik adam ile çalışma kararlığını göstermişti. Söz konusu hamle, "Güneş'le devam edilecek mi?" tartışmalarına son vermiş, ancak yeni sözleşme yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Hem yönetim kanadından hem de hoca cephesinden herhangi bir sorun olmadığı yönünde gelen açıklamalara karşın bazı yayın organları, Beşiktaş yönetimi ile Şenol Güneş arasında ücret konusunda büyük anlaşmazlıklar olduğunu iddia etmişti. Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile Şenol Güneş, dün akşam saatlerinde bir araya gelerek söz konusu dedikoduları taca çıkaran hamleyi gerçekleştirdi...

BAŞARI BONUSLARI 1 MİLYON EURO
İlk iki sezonunda Beşiktaş'tan yıllık 1 milyon 500 Euro kazanan Güneş, yeni mukavelede ücretinin üç milyon Euro'ya çıkarılmasını istedi. İlk etapta iki milyon Euro öneren Çebi, bu rakamı iki milyon 500 bin Euro'ya çıkardı ve taraflar el sıkıştı. Çebi, iki sezonluk yeni sözleşmenin bir sezonunun opsiyonlu olmasını isterken, bu öneriye sıcak yaklaşan Güneş, opsiyon maddesinde söz sahibi olmak istediğini iletti. Çebi, Güneş'in önerisini yönetim kuruluna taşıyacağını aktaracağını belirterek bugün için Güneş'le yeniden buluşmayı önerdi. Taraflar genel prensipler üzerinde anlaşarak masadan kalkarken, bugün gerçekleşecek görüşme sonucunda resmi imzaların atılması bekleniyor. Önceki sezonlarda 500 bin Euro şampiyonluk primi kazanan Güneş'in yeni dönemde başarıya endeksli bonuslarının ise 1 milyon Euro olacağı konuşuluyor.

MEN CEZASI İÇİN TEMYİZ'E
Beşiktaş, Lyon maçı sonrası verilen 100 bin Euro para cezası ve 2 yıl ertelemeli, 1 yıl UEFA kupalarından men cezası için UEFA Temyiz Kurulu'na başvurduğunu borsaya bildirdi. Temyiz başvurusunun 14 Haziran'da yapıldığı belirtildi. 13 Nisan'da Lyon'da oynanan maç Fransız taraftarların sahaya girmesi nedeniyle geç başlamış, karşılaşma öncesi ve tribünde iki takım taraftarı arasında olaylar yaşanmıştı.

PEKTEMEK RESTİ; YA ALIN, YA DA…
Geçen sezonu Başakşehir'de tamamlayan 43 resmi maçta 9 gol 5 asistle oynayan Mustafa Pektemek için Beşiktaş stratejisini belirledi. Siyah-beyazlılar, Başakşehir'e, "Mustafa'yı ya bonservisi ile satın alırsınız ya da 1.8 milyon Euro maaşının hepsini ödemeyi kabul ederek kiralarsınız" restini çekti. Konuyla ilgili pazarlık payı da bırakmadı.

(Sabah)