Beşiktaş, Olympiakos ile UEFA Avrupa Ligi son 16 turda karşı karşıya gelecek.

Son 16 turun ilk maçında Olympiakos ile 1-1 berabere kalan siyah beyazlılar galibiyet için sahaya çıkacak.

Beşiktaş, Olimpiakos karşısında 14 sezon sonra Avrupa kupalarında çeyrek finale yükselebilmek için mücadele verecek.

MUHTEMEL 11'LER:
BEŞİKTAŞ: Fabri - Gökhan Gönül, Mitrovic, Tosic, Adriano - Hutchinson, Oğuzhan - Quaresma, Talisca, Babel - Aboubakar

OLYMPİAKOS: Leali - Figuerias, Botia, Retsos, Cissokho - Romao, Cambiasso - Manthatis (Seba), Fortunis, Elyounoussi - Ansarifard

Siyah-beyazlı ekip son olarak, 100. yılını geçirdiği 2002-2003 sezonunda Mircea Lucescu yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde mücadele etmişti.

Söz konusu dönemde Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımını eleyerek çeyrek finale yükselen Beşiktaş, İtalyan temsilcisi Lazio ile eşleşti. Siyah-beyazlılar, deplasmanda 1-0 yenildiği rakibine evinde de 2-1 kaybederek kupaya veda etti. 

Beşiktaş, 2014-2015'te ise UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kadar yükselmiş, ancak Belçika'nın Club Brugge takımına her iki maçta da yenilerek (1-2, 1-3) elenmişti. 

MAÇ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Beşiktaş, Olympiakos ile UEFA Avrupa Ligi rövanşında Vodafone Arena Stadı’nda 16 Mart Perşembe günü saat 21.00’da karşı karşıya gelecek. 

Maç TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

BEŞİKTAŞ OLYMPİAKOS MAÇINA İNGİLİZ HAKEM

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile yapacağı rövanş maçında İngiltere Futbol Federasyonundan Michael Oliver görevlendirildi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Oliver'ın yardımcılıklarını Stephen Child ve Stuart Burt gerçekleştirecek. Ian Hussin'in dördüncü hakem olacağı mücadelede Jonathan Moss ile Craig Pawson ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

OLYMPİAKOS'UN BEŞİKTAŞ KADROSU BELLİ OLDU

20 futbolcunun bulunduğu Olympiakos kafilesinde, Oscar Cardozo yer almazken, ilk maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Seba, kadroya dahil edildi. 

Olimpiakos, maç öncesi son antrenmanını Vodafone Arena'da yapacak. Antrenman öncesi Yunanistan temsilcisinin teknik direktörü Vasilis Vouzas basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

TOLGAY ARSLAN CEZALI

Olimpiakos ile yapılan ilk maçta sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Tolgay Arslan, yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı ekipte Vincent Aboubakar ve Caner Erkin, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Aboubakar ile Caner Erkin, yarınki karşılaşmada forma giyip sarı kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.

MARCELO SAKAT

Beşiktaş, Olimpiakos maçı öncesi en büyük sıkıntıyı Kayserispor müsabakasında sakatlanan Marcelo Guedes'in durumundaki belirsizlikle yaşıyor.

Olimpiakos maçı için yapılan ilk iki antrenmanda yer alamayan Marcelo'nun bu akşamki idmanda deneneceği ve durumuna göre karar verileceği öğrenildi.

Kayserispor maçında sakatlık yaşayan bir diğer savunma oyuncusu Dusko Tosic ise takımla çalışmalarını sürdürdü.

Teknik direktör Şenol Güneş'in, ayrıca sarı kart ceza sınırında bulunan Marcelo'nun oynamaması halinde savunmanın göbeğinde Tosic'in yanında Matej Mitrovic ile Atınç Nukan'dan birine görev vermesi bekleniyor.

Beşiktaş'ta Kayserispor maçında cezaları nedeniyle oynayamayan Ricardo Quaresma ile Gökhan Gönül, Olympiakos karşısında forma giyebilecek. İlk maçta savunmanın önünde Atiba Hutchinson ile görev alan Tolgay Arslan'ın cezası sonrası Oğuzhan Özyakup bu bölgede oynayacak. 

BİLETLER SATIŞTA 

Beşiktaş Kulübünden yapılan açıklamaya göre taraftarlar, biletleri Vodafone Arena bilet satış gişesi, ‪"www.passo.com.tr" internet portalı, N’Kolay satış noktaları ve çağrı merkezinden alabilecek. 

Biletlerin fiyatları şöyle: Kategori 1: 300 TL 
Kategori 2: 275 TL 
Kategori 3: 250 TL 
Kategori 4: 225 TL 
Kategori 5: 200 TL 
Kategori 6: 175 TL 
Kategori 7: 110 TL 
Kategori 8: 100 TL VIP: 650 TL 1903 A-E Blok: 650 TL 1903 B-D Blok: 700 TL 1903 C Blok: 750 TL 

OLYMPİAKOS ÜÇ MAÇ SONRA KAZANDI

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Olympiakos, Yunanistan Süper Ligi'nin 24. haftasında karşılaştığı Atromitos'u 2-0 yendi.

Lider Olympiakos, Yunanistan liginin 24. haftasında, puan tablosunun 8. basamağındaki Atromitos'u konuk etti. 

Da Costa'nın 36 ve Ansarifard'ın 62. dakikadaki golüyle sahadan 2-0 galip ayrılan Olympiakos, ligdeki 3 maçlık yenilgi serisini noktaladı. Puanını 54'e çıkaran Olympiakos, 2. sıradaki Panionios ile arasındaki 6 puanlık farkı korudu.

BEŞİKTAŞ İÇ SAHADA PERFORMANSINA GÜVENİYOR

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında yarın Yunanistan'ın Olympiakos takımını konuk edecek Beşiktaş, zorlu mücadelede son dönemdeki iç saha performansına güveniyor.

Son 4 sezonda Avrupa kupalarında rakiplerini 15 kez konuk eden siyah-beyazlı takım, sadece bir kez rakiplerine mağlup oldu. Beşiktaş, bu yenilgiyi de 2014-2015 sezonunda ve Slaven Bilic yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika'nın Club Brugge takımına 3-1 yenilerek aldı.

Beşiktaş, bu periyottaki iç saha maçlarında rakiplerine 7 kez üstünlük sağlarken, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Siyah-beyazlılar, evindeki 15 maçta 22 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasında 96 karşılaşma yaptı.

Siyah-beyazlı takım, bu maçların 49'inden galibiyet, 23'ünden beraberlik ve 24'ünden de mağlubiyetle ayrıldı.

Evindeki maçlarda rakip fileleri 140 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 96 gol gördü. 

Siyah-beyazlı ekip, evindeki son Avrupa kupası mücadelesinde Hapoel Beer-Sheva'yı 2-1 mağlup etmişti.

BEŞİKTAŞ AVRUPA KUPALARINDA 194. MAÇINA ÇIKIYOR

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 194. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 193 maçtan 71'ini kazandı, 80'ini yitirdi, 42'sinde de berabere kaldı.

Avrupa arenasındaki 193 karşılaşmada rakip fileleri 246 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 277 gol gördü.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 100. MAÇ

Beşiktaş, eski adıyla UEFA Kupası olan ve Avrupa Ligi ismiyle devam eden organizasyonda yarın "dalya" diyecek.

Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda şu ana dek 99 karşılaşma yapan siyah-beyazlılar, rakiplerini 44 kez mağlup etti. 21 maçta berabere kalan Beşiktaş, 34 mücadeleden ise yenilgiyle ayrıldı. 

Avrupa Ligi'nde 152 kez gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı ekip, kalesinde 121 gol gördü.

FARKLI GALİBİYETLER

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı 5-0 yenerek elde etti.

Siyah-beyazlı takım, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbul'da 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı.

Beşiktaş ayrıca 2005-2006'da UEFA Kupası'nda Liechtenstein ekibi Vaduz'u İstanbul'da 5-1 mağlup etmişti.

FARKLI YENİLGİLER

Beşiktaş, Avrupa arenasında tarihindeki en farklı yenilgisini ise 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısında deplasmanda 8-0'lık skorla yaşadı.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibine dış sahada 6-0 mağlup olan Beşiktaş, 2007-2008'de yine bu organizasyonda İngiltere temsilcisi Leeds United'a aynı skorla yenilmişti.

HÜKMEN GALİBİYETLERDEN BİRİSİ OLYMPİAKOS'A KARŞI

Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bırakan siyah-beyazlılar, bunlardan birini Olympiakos'a karşı aldı.

Beşiktaş, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi. Siyah-beyazlı takım ayrıca 1986-1987'de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel'in sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

Siyah-beyazlılar, Yunan takımlarına karşı 4. maçına çıkacak. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde bu ülkeden Asteras ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, İstanbul'daki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalırken, deplasmandaki mücadeleyi ise 2-2 eşitlikle tamamladı.

Beşiktaş, bu sezon son 16 turunda Olympiakos ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada da rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

ŞENOL GÜNEŞ İLE AVRUPA MAÇLARI

Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yarın 16. Avrupa kupası maçını yapacak.

Güneş döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başladığı macerasını Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kadar taşıdı.

Olympiakos'u geçerek adını çeyrek finale yazdırmayı hedefleyen siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğündeki 15 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet alırken, 8 maçtan beraberlikle ayrıldı ve 2 kez yenildi.

Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde rakip filelere 22 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

EN BÜYÜK KOZ ABOUBAKAR

Beşiktaş'ın Olympiakos ile yapacağı karşılaşmada en büyük kozu Vincent Aboubakar olacak.

Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında şu ana dek 5 gol kaydeden Kamerunlu forvet, son 2 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırdı. 

Beşiktaş'ın Avrupa'da bu sezon etkili olan diğer oyuncuları ise Ricardo Quaresma ile Cenk Tosun oldu. İki oyuncu, şu ana dek üçer kez gol sevinci yaşadı.

Avrupa kupalarındaki son golünü Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynanan karşılaşmada atan ve 4 maçtır suskun kalan Quaresma'nın, siyah-beyazlı formayla şu ana dek 11 golü bulunuyor. Portekizli oyuncu, yarınki mücadelede gol atarak Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü sıralamasında yükselmeyi hedefliyor. Beşiktaş'ın tarihinde Avrupa'daki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlu'nu, 12 golle Bobo takip ediyor.

Son maçlarda etkisiz bir görüntü sergileyen Cenk Tosun ise Beşiktaş'ta toplam 6 Avrupa golüne imza attı. Cenk, bir gol bulması halinde siyah-beyazlı formayla Avrupa'da 7 gole sahip Mehmet Özdilek'i yakalayacak.

Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa kupalarındaki diğer gollerini Atiba Hutchinson, Adriano Correia ve Anderson Talisca kaydetti. Siyah-beyazlı takımın bir golünü ise Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta William Soares kendi kalesine atmıştı.