Barcelona Kulübü, milli oyuncumuz Arda Turan'ı renklerine bağladığını resmen açıkladı.

Katalan kulübünün bildirisinde, "Atletico Madrid ile Arda Turan'ın transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır" denildi. Milli futbolcunun, teknik direktör Luis Enrique'nin isteği üzerine transfer edildiği ifade edildi. Barça'nın 5 yıllık sözleşme imzaladığı Arda için Atletico'ya 34 milyon Euro ödeyeceği, bonservis bedelinin bonuslarla birlikte 41 milyon Euro'ya ulaşabileceği vurgulandı.

7 milyon Euro maaş iddiası

Ayrıca, Barcelona Kulübü, resmi internet sitesine Türkçe olarak Arda’nın Barcelona formasını üzerine giydiği fotoğrafını koyarak, transferi taraftarlarına "Hoşgeldin Arda" mesajıyla duyurdu. Açıklamada, Arda Turan’ın transferi için görüşmelerin birkaç ay önce başlandığı, Atletico Madrid Kulübü ve futbolcu ile tam anlaşma sağlandığı bildirildi. İdari Kurul’un da gerek teknik gerekse ekonomi komisyonlarının raporlarını inceledikten sonra Arda’nın transferine onay verdiği kaydedildi. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique’nin özel isteğiyle takıma dahil edilen Arda’nın sezon başına net 7 milyon avro kazanacağı iddia ediliyor.

20 Temmuz'a kadar geri dönebilir

18 Temmuz'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimini göz önünde bulunduran Barcelona, anlaşmaya özel bir madde koydu. Katalan ekibi, yeni yönetimin onay vermemesi ihtimaline karşı 20 Temmuz'a kadar Arda'yı Atletico Madrid'e geri satma hakkını da elinde bulunduruyor. Açıklamada, Barcelona Kulübü İdari Kurulu’nun şu anda bonservis bedelinin yüzde 10’unu Atletico Madrid kulübüne ödeyeceği, geri kalan kısmın ise yeni kulüp başkanı tarafından 20 Temmuz tarihinden itibaren 24 saatlik süre zarfında yapılacağı kaydedildi.

İlk 6 ay oynayamayacak

Öte yandan Arda Turan, Barcelona'nın transfer yasağı sebebiyle aynı Sevilla'dan alınan Aleix Vidal gibi yarım sezon Katalan ekibinin formasını giyemeyecek. Milli futbolcunun bu sürede ne yapacağı merak konusu. Arda ya Barça'da kalıp 6 ay boyunca idmanlara çıkacak, ya da sezonun ilk devresini başka bir takımda kiralık olarak geçirecek.

'Barça 41 milyon Euro ödeyecek'

NTV Spor'a demeç veren milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, "Arda Turan Barcelona'da, hayırlı olsun. Arda, 5 yıllık sözleşmeye imza attı ve dünyanın en büyük takımına transfer oldu. Barcelona ile Arda'nın transferi için 1.5 aydır görüşüyordum. Manchester United ve Chelsea ile hiçbir görüşmem olmadı. Arda'nın bonservis bedeli 41 milyon Euro. Bu hafta imza töreni düzenlenecek. Arda'nın giyeceği numarayı kulüp açıklar" ifadelerini kullandı.

Arda'nın kariyeri

Altıntepsi'den Galatasaray'ın altyapısına transfer olan Arda Turan, Sarı-Kırmızı takımda profesyonel oldu. Bir süre Manisaspor'da kiralık oynayan Arda, Cim Bom'da 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa zaferi yaşadı. Ardından 2011'de yaklaşık 12 milyon Euro karşılığı Atletico Madrid'e transfer olarak tüm zamanların en pahalı Türk futbolcusu olan milli futbolcu, İspanyol ekibiyle 1 La Liga, 1 Kral Kupası, 1 İspanya Süper Kupası, 1 UEFA Avrupa Ligi ve 1 UEFA Süper Kupası şampiyonlukları yaşarken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de final oynama başarısı gösterdi. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayan A Milli Takım'ın bir parçası olan Arda, Katalan devine imza atarak Neymar, Suarez ve Ibrahimovic'ten sonra Barcelona tarihinin en pahalı 4. transfer olarak kayıtlara geçti.