Galatasaray son iki sezonda 6. ve 4. olan kadrosunu baştan sona yeniledi. Sarı-kırmızılı yönetimin geçen sezon hafif dokunuşlarla başladığı temizlik bu yılın başında büyük bir kararlılıkla yapıldı. İki sezon art arda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'tan toplam 40 puan fark yiyen Cimbom'da ilk 11 baştan sona yenilendi. Teknik direktör İgor Tudor'un "Önümüzdeki sezon ilk 11'de 8-9 farklı isim görebilirsiniz" sözü gerçeğe dönüştü. Kalede Muslera yerini korurken, savunma hattının büyük bölümü (Mariano, Maicon, Asamoah) yenilendi. Geçişi sağlayan orta saha (Tolga, Selçuk) temizlendi, yerlerine Badou Ndiaye ve Fernando Reges alındı.

Hücum hattında yolların ayrıldığı Sneijder'in yerine Belhanda geldi. Bruma'nın yerine Garry Rodrigues formayı kaptı. Sağ kanatta ise Yasin kaldı ancak Feghouli'nin yedeği olacak. Japonya'ya giden Podolski'nin mevkisi ise Bafetimbi Gomis ile dolduruldu.

DEVİR-TESLİM
Sabri - Mariano
Selçuk - Ndiaye
Tolga - Fernando
Sneijder - Belhanda
Yasin - Feghouli
Carole - Asamoah
Semih - Maicon
Podolski - Gomis

SAĞ KANATTA DEVRİM VAR
Galatasaraylılar yeni transferlerin ardından en çok sağ kanatta yaşanan değişime seviniyor. Sağ bek Sabri Sarıoğlu ve önündeki Yasin Öztekin'in yerine 2017-18 sezonunda Sevilla'dan gelen Mariano savunmada yer alacak. Hücumda ise Feghouli olacak.