ABD'deki BM Genel Kurulu öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; sigara, elektronik sigara ve nargile konusunda atılacak yeni adımları açıkladı.

"ARABADAKİ KİMSE SİGARA İÇEMEYECEK"

Bir muhabirin; "Sigara konusundaki hassasiyetinizi biliyoruz. Yasaklar konusunda bir esneme görüyor musunuz? Genişletilmesi konusunda bir düşünceniz var mı?" sorusuna Cumhurbaşkanı, şu cevabı verdi; "Ben şimdi bakıyorum; aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum. Yazılı kaide girmek suretiyle şoför de arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerinde çalışıyoruz. Batı ülkelerinin bazıları dışarıda bile sigarayı yasakladı. Şimdi biz insanımızın sağlığını ön plana çıkarmayacak mıyız? Bu işin üzerine çok daha sıkı gideceğiz. Para cezası ne gerekiyorsa olacak.

ELEKTRONİK SİGARANIN ÜLKEYE GİRİŞİNİ YASAKLAYACAĞIZ

Bir de elektronik sigara hikayesi var. Sanki dudak alışkanlığı içinmiş, zararı yokmuş. Hepsi hikaye. Onda da nikotin var, aynı numara var. Onda gümrük sıkıntıları da vardı. Onun da ülkemize girişini yasaklamak ve vergi olayında da onlara da ciddi vergi koymakla işi çözeceğiz.

NARGİLE SİGARADAN DAHA ZARARLIDIR

Nargile konusunda da aynı mücadeleyi sürdüreceğiz. Nargile sigaradan az zararlıdır diyenler, saflığa yatıyor. Tam aksine nargile, sigaradan daha zararlıdır."