MHP Lideri Bahçeli, ”Af teklifimiz ne genel ne de özel af değildir. Kalemlerini silah gibi kullanan zavallılar, teröristlerin affı için düne kadar kuyruğa girmişken, bugün bizi tenkide kalkışmaları münafıklık alametidir. Eğer kişilere karşı işlenmiş suçları kişiler affederse o zaman adalet ve hukuka ihtiyaç kalacak mıdır?” açıklamasında bulundu.

BAHAR HAVASI YAKIN

Devlet Bahçeli: Yeni ekonomik programla bahar havası çok uzak değil. Biz CHP gibi olamayız. Biz Türk milliyetçileriyiz. Ülke batarsa bundan hiç kimsenin kazançlı çıkmayacağını görür ve söyleriz. Top çevirmeyiz.

MHP’NİN MYK, MDK ve milletvekilleri ile, TBMM’nin yeni yasama yılına başlamasından önce gerçekleştirdiği Kızılcahamam kampı sona erdi. Kampın kapanışında bir basın toplantısı düzenleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’yi sıkıştırmayı, siyaset ve ekonominin mukavemetini kırmayı amaçlayan odakların malum faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi. Bahçeli, şöyle devam etti:

TÜRKİYE’YE TAVIR ALDILAR

“Yeni hükümet sistemini kaldıra- mayan iç ve dış çevreler krize oynadı. Milli iradeyi geçemeyen, Türkiye’ye diz çöktüremeyen sözde dost ve müttefik ülkeler açıktan Türkiye’ye tavır aldılar. Döviz kurları üzerinde baskı kurdu- lar. Ekonomik yıkım için tetikçilerine talimat yağdırdılar. Türkiye ekonomik mahiyetli haçlı akınına maruz kaldı. Kan emen vampirlerle haksız kar yapan vandallar bize göre aynıdır. Türkiye küresel mahfillerde kurgusu yapılan, eşgüdüm halinde kumandası icra edilen ekonomik sabotajın pek tabiidir ki üste- sinden gelecek, yaralarını saracaktır.”

SU KATILMAMIŞ ALÇAKLIK

Türkiye’nin felaketinden siyasi rant ummanın, el ovuşturmak ve sevinç taklaları atmanın su katılmamış alçaklık olacağını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: Milletimiz işsiz ve yoksul kalırken; faiz, enflasyon ve kur ateş saçarken hükümet yıpra- nır mı yıpranmaz mı, böyle gider mi gitmez mi tartışmalarına kilitlenmek, siyasi parsa toplama gayesine kapılmak gayri milliliktir, Trump’ın emellerin- den farksızdır. Biz, CHP gibi olamayız, CHP gibi davranamayız. Biz varlığını ve vazgeçilmez değerlerini Türk milletinde bulan Türk milliyetçileriyiz. Türkiye kaybederse hepimizin kaybedeceğini bilir, buna inanırız.

BU URU KOPARACAĞIZ

Terörle sonuç alamayanlar, gezi provokasyonunda istediklerini bulamayanlar, darbe teşebbüsleriyle altın vuruşu yapamayanlar, ellerindeki son koz olan ekonomik silahlarla etrafımızı habis ur gibi sarmışlardır. Elbette Türkiye’nin safındayız. Ve bu uru koparacağız. Hükümeti zalimler karşısında yiğitçe destekleyecek, tek dişi kalmış canavarlara
göğsümüzü korkusuzca siper edeceğiz.” MHP Lideri Bahçeli, Türkiye’nin tutuklu ve hükümlü sayısı itibariyle Avrupa’nın ilk sırasında, dünyanın yedinci ülkesi durumunda olduğunu hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

KAYGI VERİCİ TABLO

“Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve mahkûmlar, insandır. Onların da en temel insan haklarından istifadeleri şarttır. Herkesin özgür yaşama hakkı vardır. Ancak bazı suçlar vardır ki,
af veya ceza indirimi olması halinde adalet müessesesi deprem geçirecek, sosyal neticeleri ağır olacak, gelecek kuşaklara da ihanet sayılacaktır. Bunlardan birisi terör suçlarıdır. Bir diğeri çocuk ve kadın katliamcıları, cinsel istismarcı canilerdir. Bir başkası da kasten insan öldüren, bunu da hiç vicdanı sızlamadan yapan katillerdir. Bunlar bizim hedef kitlemizin dışındadır. Biz bir defalığına infaz sürelerinde şartlı olarak beş yıllık ceza indirimi öneriyoruz. Bu önerimizin dayandığı asıl amil ve esaslar şu şekildedir:

TAHRİBATLAR GİDERİLECEK

İç barış ve huzur ortamına katkı sağlamak, yeni sisteme geçişte sosyal, ekonomik ve toplumsal kucaklaşmayı bir nebze de olsa sağlamlaştırmak, cezaevlerinde insani olmayan birikme ve yığılmaları sadeleştirmek, FETÖ’cü hakim ve savcıların adalet ve hukuka vermiş olduğu tahribatları gidermek. Teklifimiz ne genel ne de özel aftır. Türk Ceza Kanunu’nun 65.Maddesi’ni dillendirenler havanda su dövenlerdir.” 

SİYASİ GÜÇ HATIRLATMASINA GEREK YOK

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi’nin hiç kimseye, hiçbir çevreye, hiçbir şeye muhtaç ve mecbur olmadığını söyleyen Bahçeli, ittifak tartışmaları için de şunları söyledi: “Özgül ağırlığımız, güçlü potansiyelimiz siyasi temsilimizin çok üstündedir. Biz zafer hırsızı, zafer hazımsızı falan değiliz. Biz başkalarının başarıları üzerine kuluçkaya yatacak acziyete sahip hiç değiliz. 31 Mart 2019’a sadece belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin, il genel meclis üyelerinin, köy ve mahalle muhtarlarının seçimi olarak bakmıyoruz.
Türkiye’nin 2023’ten önceki son virajı, yeni hükümet sisteminin son imtihanı olarak yorumluyoruz. Bu itibarla Cumhur İttifakı’nın milli görev ve tarihi sorumluluğunu bir kez daha icra etmesini mühim görüyoruz. Bize siyasi güç hatırlatması yapılmasına gerek yoktur. İki de bir pozisyon açıklaması tebliğine lüzum yoktur. Birinci partiyiz, her ilde aday çıkaracağız, sözlerine ihtiyaç da yoktur. Şayet siyasi güçlerin yarışma ve rekabetine girilirse oradan bir sonuç çıkmayacağını, polemik ve söz düellolarının eksik olmayacağını da biliriz. Her ilden aday çıkarmak her partinin hakkıdır. Ne var ki, Türkiye’nin sistemsel olgunluğu, yeni hükümet sisteminin emniyeti, herhangi bir kazaya uğramaması nedeniyle parti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmayacağız. Bunun haricinde her seçim bölgesinde, her büyükşehir, il, ilçe ve belde de diğer siyasi partiler gibi adaylarımız olacaktır ve milletimizin huzuruna çıkacaklardır.

Görüşmeler resmidir

BAHÇELİ, yerel seçimle ilgili AK Parti ile yapılan görüşmelerle ilgili şu bilgileri verdi: “İki partinin görevlendirilmiş kişi ya da heyetleri seri görüşmelerini elbette yapacak. Bu görüşmeler gayri resmi değil, resmidir; gelişigüzel muhabbet değil muvaffakiyet amaçlı muazzez ve muhkem temaslardır. Muhabbet edeceksek ederiz, ama resmi görüşmeleri sulandırmanın, itibarsızlaştırmanın, saptırmanın manası yoktur. Bilinmelidir ki, dört ayaklı stratejimiz aynen geçerli olacaktır. Cumhur İttifakı bizzat milletimizin takdir ve iradesidir. Harcında milli bekamızı savunmak vardır. Hedefinde Türkiye’nin huzur ve istikrarı yer almaktadır. Kendi içinde pekala stratejisi vardır, taktikleri de olacaktır. Hepsinden mühimi yanlış taktikten doğru strateji çıkmaz.”