Milliyetçi Hareket Partisi olarak,toplumsal onarım ve huzurlu gelecek için halkımıza Bizimle yürüyün mesajını verdik. Bu doğrultuda iktidara geldiğimiz zaman,milletimize hizmet amacı ile neler yapacağımızı,Türkiye de nelerin değişeceğini seçim beyannamemizde halkımıza açıkladık.

Genel başkanımız Sn. Devlet BAHÇELİ'nin söylediği gibi; Bugünkü Türkiye tablosu milli ve manevi değerlerimizin tahrip edildiği,terörün azdığı,bölücülüğün cesaret bulduğu,işsizlik ve yoksulluğun tırmandığı,yolsuzluk ve adaletsizliğin zirve yaptığı,eğitimin milliliğini kaybettiği,Türkiye'nin uluslararası camiada itibarsızlaştığı,vatandaşların borç yükü altında bunaldığı bir yıkım ve hezimet tablosudur.

MHP iktidarı ile Türk milletinin başlatacağı yeni bir medeniyet yürüyüşü; manevi iklimini Türk-İslam kaynaklarından,kültürel temellerini kadim değerlerimizden alacaktır.

Bu yürüyüş,öncelikle Türkiye'yi kendisine güvenen,kendi güçü ile ayakta duran,başı dik,karnı tok ve özgür insanların yaşadığı onurlu bir ülke haline getirme yürüyüşüdür.

Milliyetçi Hareket Partisi çatışmacı değil uzlaşmacı,ayrıştırıcı değil bütünleştirici,kavgacı değil barışçı,ötekileştirici değil kucaklayıcı,bölen değil birleştiren,kaostan değil huzurdan beslenen,Türkiye'yi ve Türk milletini geleceğe birlikte taşıma iradesini ortaya koyan bir siyaset diliyle ''toplumsal merkezi'' hem inşa hem de temsil iddiasını taşımaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin güçlü iktidarında, ülkenin bölünmez bütünlüğü korunacak,üniter milli devlet baki kılınacaktır. Hukukun üstünlüğü ve adaleti her alanda hakim kılınacaktır.

Ekonomik ve sosyal politikalar dar ve sabit gelirlileri gözetecek şekilde uygulanacaktır.

Tarımda kendi kendine yeter hale gelinecek,çiftçimizin gelir ve refah düzeyi arttırılacaktır.

Yoksulluk,işsizlik ve YOLSUZLUK ile mücadele en üst seviyede olacaktır.

Çalışanların çalışma şartları iyileştirilecek ve adaletli bir ücret sistemi oluşturulacaktır.

Her türlü terör ve anarşiye son vermek suretiyle huzur ve güven ortamı tesis edilecektir.

Demokrasi sadece bir siyasi rejim değil,bir yaşam tarzı olarak görülecektir.

Üretim ekonomisi tesis edilecek,'' Üreten Ekonomi Programı'' uygulamaya konulacaktır.

Herkezin mali güçüne göre vergi ödediği adil , düzenli vergi ödeyenlerin ödüllendirildiği bir vergi sistemi olacaktır.

Kaçakçılık ile etkin bir mücadele başlatılacaktır.

Özelleştirmede öncelikli olarak halka arz yoluyla özelleştirme uygulanacak,sermayenin tabana yayılması sağlanacaktır.

İthalat bağımlılığı azalacak,yerli imkanları harekete geçirecek yatırımlar desteklenecektir.

KOBİ'lerin yenileme amacı ile yapacakları makine-teçhizat ve donanım yatırımlarından KDV alınmayacak,KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanmaları sağlanacaktır.

Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerde KDV oranı % 1 'e indirilecek.

2/B sorunu adil ve hakkaniyetli bir yöntem ile çözülecek,orman köylüsünün mağduriyeti giderilecek.

Bölgesel kalkınmaların desteklenebilmesi için '' İl yatırım ve Kalkınma Ofisleri'' kurulacaktır.

Sadece esnaf ve sanatkarlara özgü destek programları uygulamaya konulacaktır.

Yeni iş yeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkarlara o işyerindeki faaliyetleri ile ilgili olarak beş yıl süre ile gelir vergisi muafiyeti getirilecektir.Ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süre ile devlet tarafından karşılanacaktır.

Geçimini tek bir araçtan sağlayan şoför esnafından,araç yenilemek amaçıyla alacağı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak şartıyla KDV ve ÖTV alınmayacaktır.

200 kwh.elektrik tüketen ve ödeme güçü olmayan hane halklarına ödeme makbuzunu ibraz etmeleri halinde % 75 oranında geri ödeme yapılacaktır.

Emeklilere, her yıl iki defa net asgari ücretin 2 katı kadar destek ödeneği verilecektir.

Net asgari ücret 1400 TL.ye yükseltilecektir.

Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacaktır.

Her başarılı üniversite öğrencisine 10.000 TL.ye kadar destek verilecek,işe girildikten sonra faizsiz 4 yılda tahsil edilecektir.

Çocukların kişiliklerinin oluşumu ve kültürel değerlerin özümsenmesi açısından ''milli çizgi film endüstrisi'' ve ''milli bilgisayar oyunları endüstrisi'' geliştirilecek ve teşvik edilecektir.

Sağlık sektöründe düzenlemeler yapılarak ,halkımızın en iyi hizmeti alması sağlanacaktır.

Türk siyaset hayatında ''önce ülkem ve milletim,sonra partim'' ilkesi çerçevesinde ve demokratik sorumluluk kültürüne sahip bir anlayışla siyaset yapan Milliyetçi Hareket Partisi,milletinden aldığı destek ile '' LİDER TÜRKİYE'' nin inşaasını gerçekleştirecektir.

MHP Eyüp İlçe Başkanlığı / Göktürk Temsilciliği
A. Sakıp PEKÜN