Sherlock Holmes serisinin üçüncü filminin vizyon tarihi ikinci defa ertelendi. Daha önce Warner Bros’un 2020'nin Noel gününde seyirciyle buluşturacağını açıkladığı filme yönetmen bulunamaması sebebiyle, filmin vizyon tarihinin 2021’e ertelendiği açıklandı. Serinin ilk iki filminde olduğu gibi başrollerinde Robert Downey Jr. ve Jude Law’ın yer alacağı Sherlock Holmes 3’ün çekimlerine, henüz filmin yönetmeni olmadığından başlanamadı. Söylentilere göre, serinin önceki filmlerinin de yönetmenliğini üstlenen Guy Ritchie ile anlaşılması söz konusu ancak konu hakkında kesin bir açıklama bulunmuyor.

Jared Harris ve Noomi Rapace'in de rol aldığı Sherlock Holmes serisinin ikinci filmi “Sherlock Holmes: Gölgelerin Oyunu” dünya çapında gişede 545,4 milyon dolar hasılat yaptı. 2009 yılında gösterime giren ilk film ise dünya çapında 524 milyon dolar hasılata sahipti. Guy Ritchie’nin yönettiği bu iki filmin ardından, üçüncü filme dair beklentiler de yükseliyor.

Üstelik, 21 Aralık 2021 olan yeni vizyon tarihiyle Sherlock Holmes 3, James Cameron’un yönetmenliğini üstlendiği Avatar 3’ten sadece 5 gün sonra ve Sony'nin animasyon filmi Hotel Transylvania 4 ile aynı gün vizyona girmiş olacak. Böyle güçlü rakipler ile gişe yarışına girecek olan Sherlock Holmes 3'ün konusu hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor.