The Huntsman Winter's War

Bir Pamuk Prenses filmini Pamuk Prenses olmadan devam ettirme fikri ilk bakışta oldukça boş bir çaba olarak görülse de filmin geçtiğimiz ay yayınlanan ilk görüntüleri hiç de fena gözükmüyor. Yönetmen değişikliğine rağmen ilk filmin görsel atmosferini korumayı başaran bu ikinci filmin Kristen Stewart'ın boşluğunu doldurmak için kadrosuna Emily Blunt ve Jessica Chastain'i de eklediğini not düşelim. Bu filmi izledikten sonra Kristen Stewart'ın bir zamanlar Pamuk Prenses olduğunu hatırlamayabiliriz bile!



Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Özellikle yaşı genç bir izleyici kitlesini hedef alan ilk filmin ardından gelecek olan bu devam filmi serinin ikonik karakterlerini perdeye taşıyacak olması gerekçesiyle ilgi çekici bir hal alıyor. Yeni filmde, Rocksteady ve Bebop'ın yanı sıra Ninja Kaplumbağlar evreninin belki de en karizmatik karakteri Casey Jones'u da perdede izleme şansına erişeceğiz. Devam filmini yönetmeyi reddeden ilk filmin yönetmeni Jonathan Liebesman'ın ardından projeye dahil olan genç yönetmen Dave Green'in serinin ikinci filminde, ilk filmin tonundan çok da uzaklaşmayacağını şimdiden tahmin etmek mümkün.



Independence Day: Resurgence

Yıllardır dedikodusu dönen olaylı devam filmi, ilk filmin ardından tam 20 yıl sonra hayata geçiyor. Independence Day: Resurgence için yapılabilecek en iyi tahmin; uzaylıların dünyaya daha büyük gemilerle saldıracak olması olabilir. Bu devam filminde orijinal bir şeyler bulabilmeyi pek ümit etmesek de filmin bir kesim izleyicide yaratacağı nostalji hissi herhalde paha biçilemez. Indepence Day: Resurgence tam da patlamış mısırınızı alıp karanlık salonda aksiyonun tadını çıkaracağınız bir film. Tamam, Will Smith yok. Jeff Goldblum'la idare ediveririz, ne yapalım!



Now You See Me 2

Sihirbazlar Çetesi geri dönüyor. 2013'te vizyona giren ilk film beklenmedik bir gişe başarısına imza atmış ve o yılın sürpriz filmlerinden biri olmuştu. Bu sene ise hikaye kaldığı yerden devam ediyor. İlk filmde yaşanan olayların bir yıl sonrasından başlayacak olan yeni filmin en büyük sürprizi hikayenin kötü adamı rolünde izleyeceğimiz Daniel Radcliffe; yani nam-ı diğer Harry Potter. Radcliffe'i sihirbazlığı konu alan bir filminin kadrosuna sadece bir zamanlar bu işin okulunu okumuş olan Harry Potter olduğu için dahil etmedilerse oyuncuyu bir kötü adam rolünde izlemek oldukça keyifli olacaktır. Kendinizi inanılmaz ilüzyonlara şimdiden hazırlayın.



London Has Fallen

Bu Mike Banning denen adama Amerikan başkanını kurtarmak yetmemiş anlaşılan. Gerard Butler'ın hayat verdiği karakter şimdi de batı dünyasının bütün liderlerinin hayatlarını kurtarmaya girişiyor. Hikayeyi yabancı topraklara taşımak ve aksiyonun ölçeğini biraz daha genişletmek için elindeki kumaşı fazla sündürmüş görünen London Has Fallen, sanki devam filmi hiç yapılmasa daha iyi hatırlanacak olan projelerden.




Jack Reacher: Never Go Back

Tom Cruise'un hafiyelik ve ajanlık maceraları son bulmuyor. 2012 yılında vizyona giren Chritopher McQuarrie'ın yönettiği ilk filmden sonra ikinci film de bu sene salonlara konuk olacak. Bu seneki pek çok devam filminde olduğu gibi bu filmde de bir yönetmen değişikliği söz konusu. McQuarrie yerini daha önce Tom Cruise'la The Last Samurai'da beraber çalışan Edward Zwick'e bırakmış durumda. İkinci filmin, ilk filmde Werner Herzog'un hayat verdiği Zec karakterinin eksikliğini çekmesi muhtemel.



Alice Through the Looking Glass

Son yıllarda, masalları ve çocuk klasiklerini sinemaya uyarlamak Hollywood için oldukça popüler olmuş durumda. Aslında bu eğilimin önünü açan film de Tim Burton'ın 2010 yılında yönettiği Alice in Wonderland'dir. Çünkü film, 1 milyar dolarlık gişe hasılatıyla vizyona girdiği senenin en karlı yapımlarından biri olmayı başarmıştır. Bu yüzden aslında ikinci filmin biraz fazla geciktiğini bile söylebiliriz. Yeni bölümün en önemli değişikliği yönetmen koltuğunda. Başka projelere yönelen Tim Burton'un boşluğunu Muppets filmleriyle tanınan James Bobin dolduracak.



Zoolander 2

Vizyona girdiği yıl hak ettiği değer çok da teslim edilmemiş bir yapımdı Zoolander. Fakat zamanla değeri daha çok anlaşıldı ve farklı mecralardan tekrar tekrar izlendi. Devam filminin, 15 yıl aradan sonra bu sene karşımıza çıkacak olmasının sebebi de bununla ilgili zaten. Başrolde ve yönetmen koltuğunda yine Ben Stiller'ın oturduğu filmin geçtiğimiz aylarda yayınlanan fragmanı ilk filmden de komik bir hikaye izleyeceğimizin sinyalini veriyor. İkinci filmin senarist kadrosunun; yine Ben Stiller'ın yönettiği Trophic Thunder ekibinin ta kendisi olduğunu da eklemeden geçmeyelim.



Neighbors 2: Sorority Rising

İyi aile çocuğu Seth Rogen ile okulun yakışıklı ve çılgın öğrencisi Zac Efron'u komşu yapan ve karşı karşıya getiren son derece komik ilk filmin ardından ikinci filmde olaylar biraz daha karışacak gibi duruyor. Kadroya dahil olan Chloe Grace Moretz'in hikayeye bir kadın bakış açısı getirecek olması sevindirici. İlk filmin yazar ekibi ve yönetmeninin ikinci filmin kadrosunda korunmuş olması da devam filmiyle ilgili bizi umutlandıran bir diğer gelişme.



The Purge 3

2013 yılında oldukça düşük bir bütçe ile çekilen ilk filmin hemen ardından bir devam filmi gelmiş ve ticari olarak en az ilk filminki gibi bir başarı sağlamıştı. Üstelik ilk filmin tek bir evin içine hapsedilen evrenini genişletmiş ve dehşeti sokaklara taşımıştı. Bu sene vizyona girecek üçüncü filmin hikayesi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamış olsa da yeni filmin başrolünde ikinci filmde de olan Frank Grillo'nun yer alıyor olması hikayenin sokaklardan devam edeceğinin sinyalini veriyor gibi duruyor. Tek endişemiz; The Purge serisinin ikinci bir Saw vakasına dönüştürülüp ticari getiri uğruna kaliteden ödün vermesi. Bekleyip göreceğiz.