Sainte Pulcherie Mezunları Öğretim Eğitim Vakfı tarafından 2000 yılında kurulan Yeni Nesil Okulları ana dili Fransızca olmayan ülkelerde çift dilli eğitim sunan kurumlar için verilen mükemmellik markası Label FrancEducation’ı almaya hak kazandı.

Fransa’nın “Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı” tarafından verilen Label FrancEducation sertifikası Yeni Nesil Okulları’nda sunulan eğitimin, pedagojik kadroların ve kurumun eğitim kalitesin dünyada Fransızca çift dilde eğitim normlarını ispat eden bir belge niteliği taşıyor. Fransız uzmanlar tarafından yürütülen bir kalite denetimine tabi tutulan Yeni Nesil Okulları bu çerçevede sertifika almaya hak kazanıyor.

Yeni Nesil Okulları Bahçeköy Kampüsü’nde düzenlenen törende ödülü Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter’in elinden alan Yeni Nesil Okulları Vakıf Başkanı Faruk Cengiç, dünyada sadece 285 okula layık görülen Label FrancEducation markasının Yeni Nesil Okulları’na verilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Cengiç, “Bu sertifika Yeni Nesil Okulları’nda verilen Fransızca dil kültür eğitiminin mükemmelliğini tescil etmenin yanı sıra okulumuzdan mezun olan öğrencilerin dünya standartlarında bir eğitim aldıklarının garantisi niteliğindedir” dedi.

Türkiye’yi 5. sıraya taşıdınız

Başkonsolos Bertrand Buchwalter ise 2012 yılında kurulan Label’in dünyanın 53 ülkesinde 110 bin öğrenciye eğitim veren 285 kurumluk büyük bir topluluk olduğunu belirterek, “Yeni Nesil Okulları, bugün aldığı Label sertifikası ile Türkiye’yi 13 okul ve 10 bine yakın öğrencisi ile dünyada 5. sıraya taşımıştır. Türkiye’deki diğer Frankofon okulları ile birlikte Yeni Nesil 2000 Okulları 280 milyon insanın bulunduğu ve her sene büyümeye devam eden Fransız bir topluluğun, iki ülke arasındaki paha biçilmez bağın bir parçası olmuşlardır. Yoğun çalışmaları sayesinde Label FrancEducation markasının alınmasında emeği geçen okul müdürü ve tüm eğitim kadrosuna tebriklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kökleri 172 yıllık bir geleneğe uzanan Sainte Pulcherie Lisesi mezunlarının girişimi ile kurulan Yeni Nesil Okulları 19 yıldır ülkesinin çağdaş değerlerini özümsemiş nesiller yetiştirmektedir. İngilizce, Fransızca ve Kodlama olmak üzere 3 dilde eğitim veren okulun vizyonu ise kültürlerarası ortak paydaları güçlendirerek, insani değerlere ve evrensel bakış açısına sahip, çevreye sosyal olgulara duyarlı, değişimin parçası olabilen, mutlu bireylerin yaşadığı bir dünya oluşturmaktır.

Yeni Nesil Okulları Hakkında:

Yeni Nesil Okulları Sainte Pulchérie Mezunları Öğretim Eğitim ve Sağlık Vakfı, 2000 yılında kurulmuştur.

Yeni Nesil Okulları, kökleri 172 yıllık bir geleneğe uzanan ve 19 yıldır ülkesinin çağdaş değerlerini özümsemiş tam yetkin Türkçe eğitimi ile beraber Fransız ekolünde modern bir dil ve kültür eğitimini İngilizce ile destekleyerek küresel toplumda kimliğini gururla ortaya koyabilecek bireyler yetiştirmeye odaklıdır.

Yeni Nesil Okulları bu yıl Fransa ve Avrupa Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen LabelFrancEducation belgesini almıştır. Bu belge anadili Fransızca olmayan ülkelerde çift dilli eğitim veren Frankofon eğitim kurumları için uygun görülen mükemmellik markasıdır. Label, kurumların yüksek kalitesi ile beraber eğitim kadrosunun da mükemmelliğini tesciller.