Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve tüm bakanların imzasıyla çıkarılan bakanlar kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Mahalledeki riskli alan kararı bir süre önce mahkeme kararıyla iptal edilmişti.

Bugünkü bakanlar kurulu kararında şöyle denildi; “İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi kakkında karar Resmi Gazete’nn bugünkü sayısında yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Konuya ilişkin Resmi Gazete duyurusunda, “İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi sınırları içinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınırlı ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi, Çevre ve Şehircilik bakanlığının 11/11/2016 tarihli 13534 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 14/11/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır” denildi.
Kararda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile tüm bakanların imzası bulunuyor. Karar bugün Resmi Gazete’de 6 Aralık tarihinde yayınlandı.








KAYNAK: SARIYER