Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal edişinin 78. Yıldönümünde tüm yurtta düzenlenen törenlerle bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı. Atatürk’ü anma törenleri kapsamında Sarıyer’de de, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.05’te törenler düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma töreninde Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, daire amirleri, siyasiler, öğrenciler de hazır bulundu.



CUMHURİYET MEYDANI’NI TIKLIM TIKLIM DOLDURDULAR
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle rahmet ve minnetle anıldı. 10 Kasım anma törenleri için Sarıyerliler, Atatürk Heykeli’nin bulunduğu meydanı doldurdu. Yediden yetmişe yüzlerce Sarıyerli, Meydanı tıklım tıklım doldurdu.  Anma töreni tören çelenk sunumuyla başladı. Resmi kurumlar, belediye, sivil toplum kuruluşları ve partiler Atatürk heykeli önünde birer birer çelenk bıraktı.



09.05’TE HAYAT DURDU
Saatler  olan 09.05‘i gösterdiğinde çalan sirenle birlikte bayraklar yarıya indirilerek, saygı duruşuna geçildi. Siren sesinin başlamasıyla birlikte tüm Sarıyer’de vatandaşlar Büyük Önder Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Hareket halindeki araç sürücüleri, araçlarını durdurdu, cadde ve sokaklardaki insanlar bulundukları yerde hazır ola geçerek, Atatürk’ü andı.
Saygı duruşunun ardından Cumhuriyet Meydanı’nı dolduranlar tek bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.



ZEKERİYAKÖY’DE DE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ.
10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri kapsamında Zekeriyaköy’de de Komşuluk Birliği tarafından Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi.  Yıllardan beri her 10 Kasım’da Zekeriyaköy Çarşı’da bulunan Atatürk Anıtı önündeki törene Komşuluk Birliği üyeleri, Zekeriyaköy Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi üyeleri ve bölge halkının katıldığı anma töreni siren sesinin duyulmasıyla başladı. Saat 09.05’te saygı duruşunda bulunan Zekeriyaköylüler, Atatürk Anıtı’nda bulunan Türk Bayrağı’nı da yarıya indirdi. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile birlikte tören sona erdi.



HABER : SARIYER POSTA