İlk olarak Haziran 2008’de online kanalda işe başlayan Sarıyer Sanal Market, Haziran 2015’de Sarıyer Sanal Market mobile uygulaması ile pazarda yerini aldı. 8 binden fazla ürün seçeneği ile müşterilere istediği ürünü kolaylıkla bulabilme imkânı sunan market, yüksek oranlı A kalite müşteri kitlesiyle kısa sürede dikkatleri üstüne topladı.
 
“SON GELEN İLK ÇIKAR”

Bilinenin aksine ‘ilk gelen ilk çıkar’ yerine, ‘son gelen ilk çıkar’ sloganı ile hizmet veren market, taze sebze, meyve ve son kullanma tarihleri en uzun ürünleri müşterilere gönderiyor.

Sarıyer Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Korkmaz, Sarıyer Sanal Marketin başarı hikayesini şu sözlerle açıkladı: “Hızla büyüyen online alışverişin yansımasını birinci çeyrek ortasında yüzde 5’e yaklaşmasıyla hissediyoruz. Bu büyüme hızına bağlı olarak 2016 sonundaki hedefimiz yüzde 6’ya ulaşmak. Sanal Sarıyer Market ile 8 ilçede 112 mahalleye hizmet veriyoruz. En yüksek oranı Sarıyer’den alıyoruz.”  Korkmaz, verdiğimiz online hizmet farkını müşterilerimiz, “ben olsaydım bu kadar taze ürün seçemezdim” yorumu ile anlatıyor ve bu olumlu geri dönüşlerin de sunulan hizmetlerin her zaman daha iyiye götürülmesine imkan sağladığını söylüyor.

“Başarıyı teknolojiyle birleştirdik”

Korkmaz gelişen teknolojiye ayak uydurmanın önemine vurgulayarak “İstanbul gibi büyük bir metropolde hizmet veriyorsanız; başarıyı, teknolojiye yatırım yaparak, müşterilerimize zaman kazandırarak ve güçlü rekabet içinde doğru, eksiksiz hazırlanmış siparişi en hızlı şekilde teslim ederek yakalayabilirsiniz” şeklinde konuştu.
Korkmaz konuşmasının devamında ise “2008’de bu öngörüyle Sarıyer Sanal Market ile online kanalda hizmet vermeye başladık.  Haziran 2015’de Sarıyer Sanal Market mobile uygulaması ile pazarda yerimizi aldık. 2017 de ise uygulamayı geliştirmenin dışında daha hızlı sipariş hazırlama ve teslim etme kısımları için teknolojiye yatırım yapmayı planlıyoruz.” Diye konuştu.

KAYNAK:SARIYER