Günümüzde sıklıkla karşılaştığımız durumlardan birisi olan yağ bezesi aldırma işlemi, modern tıbbi yöntemler ile çok daha çeşitli hale geldi. Ancak bireyler, bu rahatsızlığın tedavisine yönelik olarak ister istemez daha fazla bilgi alma amacı içerisinde.

Yağ Bezesi (Lipom) Neden Meydana Gelir?

                Vücudumuzda doğuştan ya da zaman içerisinde meydana gelen çeşitli etkenler nedeni ile birçok farklı sorun meydana gelebilir. Bu sorunlardan birisi de biriken yağların lipom olarak kendisini göstermesi de diyebiliriz. Ancak tıbbi literatürde özellikle bazı nedenleri mevcut. Bunlara yüzeysel olarak değinmek istediğimizde;

  • Ciltte meydana gelen deformasyonlar,
  • Metabolizma sorunları,
  • Yaşlılık,
  • Diyabet,
  • Cildin aileden gelen genetik yatkınlığı,
  • Kolesterol sorunları,
  • Beslenme düzensizliği,

Özellikle en çok gözlemlenen nedenlerinden bazıları. Öyle ki kısa süre içerisinde tedavi edilmez ise tümör gibi sorunları da meydana getirebilir.

Yağ Bezesi (Lipom) Acır Mı?

                Kısa süre öncesinde oluşmuş yağ bezesi ilk etapta herhangi bir acı duyulmaması son derece normal. Ancak ilerleyen süreçte iyi huyludan kötü huylu yağ bezesi durumuna geçen bu tabaka acımaya başlayabilir.

Yağ bezesi git gide büyüyebilen bir tabaka. Dolayısı ile bu büyümenin sürati de çok önemli. İçeride ortaya çıkan apse sorunu, zaman içerisinde malign bir durum ortaya çıkabilir ve acı vermezi son derece doğaldır. Bu nedenle kısa süre içerisinde uzmana başvurmak en sağlıklısı olur.

Yağ Bezesi (Lipom) için Hangi Doktora Gidilir?

                En çok sorulan sorulardan birisi de yağ bezesi sorunu için hangi doktora gidilir? Yağ bezesi ya da tıbbi literatürdeki adı ile Lipom sorunu için gitmemiz gereken tıbbi bölüm GENEL CERRAHİ olacaktır. 

Hemoroid, et beni ya da meme bölgelerinde ki sertlik gibi tüm doku sorunları ile Genel Cerrahi bölümü doğrudan ilgilenir.

Yağ Bezesi Aldırma

                Öncelikli olarak bilinenin tam aksine yağ bezesi tedavisinde eczanelerde yağ bezesi kremi olarak satılan ilaçlar tedavide kullanılamazlar.

Yağ bezesinin gelmiş olduğu son noktada yapılacak olan tetkikler ile birlikte dokunun mevcut durumu belirlenir ve akabinde bir tedavi yöntemi geliştirilmek durumundadır. Genelde iyi huylu olarak gözlemlediğimiz Lipom sorununda ise lokal anestezi uygulayarak yapılan bir basit cerrahi müdahale ile yağ bezesi alınır.

Huy durumu kötüye gitmiş olan yağ bezelerinde ise cerrahi operasyonun ciddiyeti de artar ve buna göre bir işlem uygulanabilir.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00

Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45