Tonsillit en temel anlamı ile bademciklerden birinin ya da her ikisinin iltihaplanması durumudur. Bu iltihaplanmanın birden farklı nedeni olsa da çoğunlukla virüs ve enfeksiyonlar bu duruma sebebiyet verir. Tonsillit başta olmak üzere birçok rahatsızlık için sigorta desteğine başvurarak düzenli ve sağlıklı bir şekilde tedavi alabilirsiniz. Bunun için tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanarak ilk adımı atabilirsiniz.

Tonsillit rahatsızlığına uygun bir tedavi başlamak için öncelikle buna neden olan semptomlar belirlenir. Farklı belirtilerle varlığını hissettiren tonsilit rahatsızlığından emin olmak için mutlaka uzman desteğine başvurmak gerekir. Genel olarak tonsillit rahatsızlığı belli başlı belirtilerle varlığını hissettirir. Tonsillit rahatsızlığına ait belirtiler şöyle sıralanabilir:

  • Bademciklerin şiş ya da kızarık bir hal alması,
  • Bademciklerin üzerinde sarı ve içi iltihap dolu kabarcıkların meydana gelmesi,
  • Yutma esnasında oluşan ağrı,
  • Boğazda kaşıntı ve yutma güçlüğü,
  • Çene altında ya da boğazda elle hissedilir bir şişliğin meydana gelmesi,
  • Ağızda koku ve kötü nefes kokusunun oluşması,
  • Bademcik şişliğine bağlı olarak seste kısıklık meydana gelmesi.

Bademcik iltihabının belirtileri eşliğinde yapılan tanının ardından en uygun tedavi yöntemine geçiş yapılır. Tonsillit hastalığının nedeni virüs ve bakteriler ise hastanın ev ortamında etkili bir bakım ile hızlı bir şekilde iyileşmesi sağlanır. Hastalığın durumu ve şiddetine bağlı olarak iyileşme süresi değişse de, genelde 7 ila 10 gün arasında hastalar eski formuna ulaşır.

Boğaz enfeksiyonu ve bademcik sorunlarında sıvı desteği büyük bir öneme sahiptir. Boğazın yeterli düzeyde nemlenmesini sağlayan sıvıları bolca tüketerek kuruluğun yarattığı ağrıdan kurtulmak mümkündür.

Sıvı tüketiminde tercih edilen içerikler iyileşme süreci açısından büyük önem taşır. İçerisinde bal ve limon gibi iyileştirici maddelerin yer aldığı su ya da çaylarla boğazı yumutabilir ve iyileşmeyi hızlandırabilirsiniz.

Havanın nemli olması boğaz tahrişini önlemek adına önemli bir adımdır. Bu nedenle evde tedavi gören hastanın bulunduğu ortam düzenli olarak havalandırılmalı ve kuru havanın gitmesi için buhar desteği uygulanmalıdır. Buhar desteğinin olmadığı ortamlarda hastanın bulunduğu odadaki kaloriferin üzerine nemli havlu konulabilir.

Birçok rahatsızlık ve sağlık sorununa karşı önceden önlem almak adına tamamlayıcı sağlık sigortasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Size en uygun sigorta seçenekleri için https://www.tamamlayicisaglik.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.