Bahar ayları gelince yaza fit girme isteği ile diyet yapma telaşı başladı.  Tüm sosyal medya hesaplarında, tv programlarında, haberlerde; nasıl zayıflarsınız, hangi besin yağ yakar, sirke mi daha iyidir, ılık su mu ? chia mı daha iyi yağ yakar, kinoa mı? Alkali su faydalı mıdır, dukan mı yapılmalı, Karatay mı, kan gurubuna göre mi beslenmeli ?

 Her  yıl kilo veriyorum ama kış gelince tekrar kilo alıyorum, akupuntur  yaptırdım ama yine kilo aldım, yağ aldırsam mı, yıllardır diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum ….. siz de sonu gelmeyen sorular arasında boğuldunuz mu ?

Hadi hepsini unutun !
Yıllardır süre gelen  alışkanlıklarınızı bir anda değiştiremezsiniz, o çok sevdiğiniz besinleri zararlı diye bir anda düşman olarak göremezsiniz.. spor yapmayı sevmiyorken zorla spor yapamazsınız !

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın yolu sağlıklı bir vücuttan geçer. Sağlıklı bir vücutta yeterli ve dengeli bir beslemeden geçer.

Beslenme bu kadar önemli ise neden ondan bu kadar korkar olduk ?

Beslenmenizi AŞK ile hazırlayın !

diyetisyen sezen çetinkaya

Stres kilo vermenizi engeller !

Stresin kilo verme sürecinde ciddi problemlere sebep olduğu ile ilgili çok ciddi araştırmalar mevcutken neden hala her gün baskülden kilo takibi yapıyorsunuz ve sürekli beslenmenizi kısıtlayarak stresinizi arttırıyorsunuz ?

Stresli durumlarda beyindeki serotonin hormonu azalır ve seratonine ihtiyaç duyduğundan tatlı kaçamakları başlar. Özellikle çikolata da karşımıza çıkan triptofan beyinde serotonine dönüşerek mutluluk verir. Bu sıra da pankreastan insülin salınır ve serotoninin kısa sürelik yükselmesini sağlar. Bu da beraberinde tatlıya bağımlılığı ve kilo artışını getirecektir.

Yine strese bağlı artış gösteren kortizol hormonu da bel ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olacaktır.

Stresi hayatınızdan uzaklaştırın ve tükettiğiniz her besini keyif ile aşk ile tüketin. Bağırsağımızın harikulade çalışan bir beyni var. Ona mutlulukla keyifle verdiğiniz her besin size şifa olarak dönecektir

Hadi gelin beslenmenizi AŞK ile hazırlayalım

Benim sağlıklı beslenme kurallarımın başında düzenli beslenme gelir. Bu sayede düzenli insülin  ve seratonin salınımı sağlanabilir.

Düzenli uyku, düzenli beslenme,  yeterli miktarda sıvı tüketimi , KİŞİYE ÖZEL BESLENME PROGRAMI ve gün içerisinde küçük hareketler arttırılarak sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz …

Bunun için ben hazırım , peki ya siz ? 

Diyetisyen Sezen Çetinkaya
Beslenme ve Diyet Uzmanı

Etiket : Sezen Çetinkaya , DiyetisyenBeslenme Uzmanı , Diyet Uzmanı , Diyetisyen Sezen Çetinkaya​

Adres : Levent Cad. Alt Zeren Sok. No:19 1.Levent / Beşiktaş
Beşiktaş : 0212 281 91 91
Göktürk : 0212 322 23 71
Web : www.sezencetinkaya.com.tr
E-mail : [email protected]