1 yaşında Ediz adında Down Sendromlu bir oğlu olan şarkıcı Özgün: Bu durumu hastalık olarak görmüyorum. Benim için önemli olan bunu duyduğum an değil; Ediz’i kucağıma ilk aldığım zaman hissettiklerimdi. Çok acayip bir şeydi; sanki kalbi avuçlarımda atıyordu. Biz bir bebek bekliyorduk, Allah bize bir melek gönderdi.

Evliliği ve ailesi hakkında konuşan ünlü şarkıcı, “Sanırım evlenmek hayatımdaki en doğru kararlardan biri oldu. Eski hayatıma baktığımda çok fazla boşa geçen zaman olduğunu görüyorum. Tabii ki, Ediz ile birlikte ev işleri biraz daha yoğunlaştı” dedi.

“Ediz, bu hafta tam 1 yaşına girdi. Babalık çok özel bir duygu. Genel olarak çok güzel giden bir hayatım var.

Down Sendromu'nu bir hastalık olarak görmüyorum ve sadece şunu söyleyebilirim; şaşırdım, çünkü test sonuçlarında birşey çıkmamıştı. Zaten bunu duyduğum an değil, Ediz'i kucağıma ilk aldığım an neler hissettiğimdi önemli olan... Çok acayip bir şeydi, sanki kalbi avuçlarımda atıyordu. Biz bir bebek bekliyorduk, Allah bize melek gönderdi.

‘EDİZ MÜZİĞİ ÇOK SEVİYOR’

Ediz, müziği çok seviyor, piyanonun başına oturduğum zaman ellerini ellerimin üzerine koyuyor. Saatlerce çalayım, kıpırdamadan dinliyor. Başkasının kliplerine tepki vermiyor ama benimkileri pür dikkat izliyor. (Ediz'in bir videosunu izliyoruz ve gerçekten babasını gözünü kırpmadan, büyük bir keyifle izliyor.) Anne-baba müzisyen olunca, müzik kulağı iyi olacaktır.”

‘Siz plan yaparken, Tanrı gülümsermiş’ derler ya; ben de hayatımla ilgili uzun plan yapmama kararı aldım. Ben sadece, Ediz'in istediği şeyleri yapabileceği bir konfor için çalışıyorum. Seveceği bir hayatı yaşasın, iyi insanlar çıksın karşısına…

İnsanlar sabah kalkıp işlerine varıyor, akşam evine dönüyor, akşam da TV karşısında birdizi seyredip uyuyorlar. Böyle bir hayatın içinde insanların bir şeylerin farkında olması pek mümkün değil. Korkuncuz aslında! En büyük isteğim; buralardan gitmek, ben kariyerime her yerden devam edebilirim.



Özgün kimdir?

19 Ekim 1979 Eskişehir doğumludur.

2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Viyola Bölümü'nden mezun oldu. Sözleşmeli müzisyen olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda çalıştı.

Özgün'ün "Elveda" adlı ilk albümü Kasım 2005'te yayınlandı. İlk klibini "Elveda" şarkısına çekti ve bu albümden sırasıyla Şeytan, Yanarım, Kandırman Lazım, Günahkar ve Aşk Çiçeği isimli şarkılarına klip çektir.

Özgün'ün "Nöbetçi Aşık" adlı ikinci albümü, 2007 yılında yayınlandı.Özgün'ün ikinci albümünün çıkış parçası olan "Kıvırır", Haziran 2007’de yayınlandı.

İkinci klibi ise "Acıyı çeken anlar" ise Ağustos 2007’de yayınlandı.Üçüncü klibi ise "Yalnızlık", yine ayn yıl Kasım’da tarihinde yayınlandı.

Özgün vatani görevini(askerlik) 331.Kısa Dönem olarak Aralık 2009'da başlayıp Mayıs 2010'da tamamlamıştır.

Askerlik dönüşü Yeni isimli single çalışmasını Avrupa Müzik etiketiyle yayınlayan Özgün, klip çektiği İstiklal adlı şarkısıyla 2010 yazının en çok dinlenilen şarkıları arasında yer aldı (Nielsen verilerine göre). 2010 sonbaharında ise Toz adlı şarkısına klip çekti.

2011 yazı için hazırladığı dijital single çalışmasında ise klip çektiği Sadece Arkadaşız şarkısı ile radyolar ve müzik Tv'lerinde en çok çalınan şarkılar sıralamasında 2. sıraya kadar (Nielsen verilerine göre) yükseldi. 2012 yılı Temmuz ayında Nida Karaçar ile evlenmiştir.

Albümleri

2005 Elveda

2007 Nöbetçi Aşık

2009 Biz Ayrıldık

2010 Single

2011 Sen ve Ben

2012 Konu Senden Açılınca

2013 Tatil

2014 Öpicem

2015 Şimdi Burada Olsan

2016 Bu kadar mı zor