Yine, işe geç kaldınız. Bu bazı insanlar için bu sürekli tekrarlanan bir durumdur. Ne yaparlarsa yapsınlar bir türlü sabahları uyanamazlar ve yataktan dışarıya çıkamazlar. Bu kişilerin uygulayabileceği bazı yöntemler var. Evet biliyoruz, rahat ve sıcak yatağın içinden çıkmak zordur ama size vereceğimiz bazı ipuçları ile yatağınızda kalkmanız daha kolay hale gelecektir.

1. Sağlığınızı değerlendirin
Sabah uyuşukluğunun sağlıkla bir ilgisi olabilir. Belki daha farklı bir beslenme ve egzersiz planı gerekebilir. Ya da uyku apnesi olabilir. Bir sağlık sorunuzun olup olmadığını öğrenmek için bir doktora başvurun.

2. Yatağınızın başucunda su bulunsun
Sabah daha yatağınızdayke bir bardak su içmek sizi uyandırabilir. Ya da çok sağlıklı olmasa da suyerine geceden kafeinli bir içecek koyabilirsiniz. Sabah uyandığınızda bu içeceği içebilirsiniz.

3. Stratejik yerlere çalar saati yerleştirin
Çalar saati mümkün olduğunca yataktan uzak, uzanıp kapayabileceğiniz yerlere koymayın. saatiniz, yataktan çıkarak birkaç adım atıp kapatabileceğiniz bir yerde olması sizi uyandırabilir.

4. Yanar bir çalar saat alın
Bu tür çalar saatler çalmaya başladıktan sonra parlamaya başlar. Bir süre sonra odanın içinde yapay bir güneş gibi olur. Çalar saatin verdiği parlaklık sizin doğal olarak uyanmanızı kolaylaştırır.

5. Gece yatmadan önce alkol veya kafein almayın

Alkol ve kafein sizin gece uykunuzu kaçırır. Yeterli uyku alamadığınız için sabahları uyanmakta zorluk çekersiniz. Alkolllü içecekler başta olmak üzere, çay kahve gibi kafein içecekler ve bir kahveden daha fazla kafein içeren elma gibi kafeinli yiyeceklerden de uzak durun.

6. Kokulu yağları deneyin
Kokulu yağlar yüzlerce yıldır insanları ihya edilmiştir. Yataktan bir türlü kalkamıyorsanız, uçucu yağ şişesini açın ve koklayın. Özellikle portakal, greyfurt veya nane gibi hoş kokulu uçucu yağlardan birini ytağın başucuna koyun.

7. Kendinizi eğitin
sabahları rahat uyanmak için kendinizi eğitebilirsiniz. Gün içinde uyanma hareketlerini tekrar edebilirsiniz. Iışıkları kapatın ve en kısa sürede alarm gider gibi yataktan atlama pratiği yapın. Otomatik hissedene kadar, günde iki kere, arka arkaya bu hareketi 10 kez yapın. Sorun uyanmakta değil, yataktan çıkmamaktan kaynaklanıyor. Bunun için uyandıktan sonra en hızlı şekilde yataktan çıkmaya çalışın.