Pilates aslında çok uzun yıllar önce Joseph PİLATES tarafından 1900 lü yılların başında hayatımıza giren bir egzersiz sistemidir.
O yıllarda KONTROLOJİ olarak bilinen bu egzersizin adı Joe’nun ölümünün ardından soyismi olan pilates ile değiştirilmiştir.
Farkındalığımızın artmakta olduğu bu zamanda artık kendimize de yatırım yapmayı öğrenmiş bulunup,egzersizi bir görev olarak değil ,yaşam kalitemizi artıran bir aktivite olarak hayatımıza dahil etmeliyiz.



Sizce pilates sadece zayıflamak ve sıkılaşmak için midir?
Pilates yaparak;
*Kas-sinir rahatsızlıklarına,eklem ve omurga dejenerasyonuna karşı korunabilir,iyileşme sağlayarak ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
(Bel ve boyun fıtığı-Normdisk protüzyonu,skolyoz v.b)
*Normal seyreden gebeliklerde vücudunuzu doğuma hazırlayabilir,gebelik süresince oluşabilecek ağrılardan kurtulabilirsiniz.
*Bağışıklığınızı güçlendirir egzersiz sırasında artan endorfin hormonu sayesinde kendinizi daha mutlu ve enerjik hissedebilirsiniz.
*Zayıf kaslar yüzünden oluşan duruş bozukluklarınızı düzeltebilirsiniz.
*Vücut dengenizi ve esnekliğinizi artırabilirsiniz.
*Zayıflarken aynı zamanda sıkı ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.
Pilates egzersizlerinin temel amacı zihin-beden bütünlüğünü sağlamaktır.Egzersizlerin her biri düşünerek yapılmalı,nefes kontrolü sağlanırken
aynı zamanda çalıştırılmak istenen kasa odaklanılmalıdır.
İşte bu yüzdendir ki doktorlar alzheimer’ı önlemek,hafızayı güçlendirmek içinde pilatesi önermektedirler.
Güvenli ve bilinçli bir şekilde yapılan pilates egzersizleri 9 yaşından itibaren her yaş için uygundur.



Ünlüler arasında da çok popüler olan pilates sayesinde,bizi ömür boyu ayakta tutup,taşıyacak olan kas sistemimize artık gereken değeri vermekteyiz.

Pilates Eğitmeni
Çağrı Genç