Burçin Özevin Kimdir? 
Eğitim yılları boyunca küçük yaşlarda sanatsal faaliyetleri ve bir takım yetenekleri ailesi tarafından keşfedilince Trt'nin çocuk korosunda eğitimler alarak uzun bir zaman müziğin içinde yer aldı. Spor faaliyetleri Jimnastik,atletizm,bale,hentbol,yüzme,basketbol ve spor dallarında okullar arası birincilikleriyle başarı elde ederek hayatına devam etti. 
Müzik onun için nefesti. 91 yılında ilk yerel radyoda program yapmaya başladı.



Ardından  xx radyo ve programlarda büyük başarı elde ederek o yıllarda ismini herkese duyarmayı başardı. 97 yılında  Türkiye sevgi ve barış güzellik yarışmasında birincilik elde ederek; radyo,podyum,reklam filimleri ve tv haber spikerliği alanlarında yeni projelerle kendini kanıtlanmış oldu. Öğrenim hayatı boyunca bir çok il ve ülke gezdi. Anadolu spor ve beslenme bölümünden mevzun olduktan sonra çocuk gelişimi pedagoji ve çocuk beslenmesi okuyarak eğitimine devam etti.


Spor müzik gibi vazgeçilmeziydi. 2003  yılında pilatesle tanıştı.Ve sonrasında başladığı eğitimleri hiç bırakmadı. Bir çok ülkede eğitimlerine devam etti. Yurt dışı eğitimleriyle başarısına  başarı kattı.



Pilates Eğitim alanları 
Anatomi biyomekanik ve postür 
Mat 1.2
Reformer 1.2
Barrels 
Post rehabilitasyon sakrum ve Lomber 
Servikal omurga ve omuz omurga
Kalça diz ayak bileği 
Hamilelik pilatesi vb.
Doktor pilates akademide master tranier olarak çalışma ve eğitim hayatına devam ediyor.
Sporcu beslenmesi ve fitoterapi üzerine aldığı eğitimler ve başarılı projelerle kendini kanıtlayarak oldukça kendinden söz ettiren bir eğitmen oldu. 

Burçin Özevin artık New Göktürk Gazete ve Dergisinde pilates ve sağlık yazacak. Yeni yazıları çok yakında...