Bitki çayları hakkında şüpheleri olan ve daha önce bu ürünleri kullanmamış olan kişiler genellikle kullandıkları zaman aldıkları sonuçlardan sonra bu ön yargılarını kısa zaman içinde yenebilmektedirler. Son derece faydalı ve etkili olan bu bitkinin yapraklarını toz haline getirip sıcak su içinde ekleyerek karıştırmak herkes için kolay hazırlanan ve kısa zamanda tamamlanabilen alternatif bir bitki çayı anlamına gelmektedir.

Çok eski bir kültürün önemli bir parçası olarak günümüze kadar gelmiş olan bu çay özellikle insan psikolojisine karşı olan olumlu etkiler ile dikkatleri çekmektedir. Birçok kişinin tüketip diğer insanlara da önerdikleri bu lezzetli çayları içebilmek için öncelikle gerçek matcha bitkisi yapraklarını veya tozlarını bulabilmek gerekmektedir. Bunun için ise mutlaka güvenilir kaynaklar seçilmelidir. Bunun sebebi ise Gyokuo bitkisinden üretilmekte olan bu çayların ülkemizde bulunmaması her zaman için insanların dikkatli olmalarını gerektirmektedir.

Matcha Çayı Nasıl Ortaya Çıktı

Japon kültüründen doğan ve dünya geneline yayılan bu özel bitki çayı gölgede yetişen veya yaprakları minimum 15 gün boyunca gölgede bekletilmiş olan özel bitkilerden yapılmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalarda gölgede kalan bitkilerin diğer bitkiler göre çok daha fazla klorofil salgıladığını ortaya koymuştur. Bilindiği gibi klorofil bitkilerin daha canlı ve parlak görülmesini sağlayan son derece önemli ve özel bir maddedir. Bu da o bitkiden yapılan çayların çok daha faydalı ve lezzetli olmasına neden olmaktadır. lerde olmayan bir çaydır. Belki aktar dükkanlarında bulunabilir.

Bundan yüzlerce yıl önce insanların bitkiler hakkında günümüzde göre çok daha az bilgi sahibi olduğunu bilen insanlar aslında bu bitki çaylarının asıl ortaya çıktığını anlamakta güçlük çekmektedirler. Ancak matcha çayı gibi yüzerce yıldan bu yana tüketilmekte olan çaylar o zamanların bilim adamları tarafından araştırılan ve birçok deneme ile ortaya çıkan bitki çaylarıdır. Özellikle eski Japon tapınaklarında çok sık bir şekilde tüketilmekte olan ve günümüzde de uzak doğu ülkelerinde genellikle insanlara ikram edilmekte olan bu çaylar birçok felsefi bilgide de yer almaktadır.

Matcha Çayı ve Faydaları

Örneğin matcha çayı ile Zen felsefesinin birbiri ile bağlantılı olduğu ve her zaman isimlerinin bir arada anıldıkları bilinmektedir. Bugün tüketilmekte olan birçok bitki çayına benzer şekilde hazırlanmakta olan ve herkesin kolay bir şekilde hazırlayabildikleri bu çaylar özellikle kısa zaman içinde ortaya çıkardıkları özel etkileri ile insanların ilgisini çekmektedir. Bu çayı diğer çaylardan ayıran en önemli özelliklerinden biri yapraklarının kaynatılması ile değil sadece toz olarak tüketilmesidir.

Aynı zamanda yemeklere tat vermek için baharat niyeti ile de tüketilmekte olan bu ürünler ince ve kalın olarak iki gruba ayrılmaktadır. Herkesin hakkında kolay bir şekilde bilgi alabildikleri bu ürünler genellikle insanların ilk kullanımda aldıkları lezzet ile bir daha vazgeçemedikleri çok özel çaylardır. Bu sebeple matcha çayı () da sürekli olarak tüketilmekte olan özel bir bitki çayıdır.