Kızlık zarı; vajina girişinin yaklaşık 2-3 cm gerisinde olan bir bağ dokusudur. Kızlık zarı bozulma: cinsel deneyim sırasında olabileceği gibi düşme, çarpma gibi, kaza, mastürbasyonla birlikte kızlık zarının yırtılması sonucunda kızlık zarının anatomik yapısında meydana gelen bozulmadır. Latince karşılığı (himenoplasti ) olan kızlık zarı dikimi işlemi ile ilişki sırasında vajinada beklenen kanamanın meydana gelmesi için yeni bir doku oluşturmaktır. Kızlık zarı dikimi kızlık zarının onarılarak cinsel ilişkide beklenen kanamanın oluşması amacıyla kişinin vajinasına yapılan cerrahi operasyonudur

Kızlık zarı bozulma;  düşme, çarpma gibi, kaza, mastürbasyon ya da cinsel deneyim sırasında penisin vajinaya girmesiyle birlikte kızlık zarının yırtılması sonucunda kızlık zarının anatomik bütünlüğünün bozulması durumudur. Bu durum kendini kanama ve hafif bir acı ile gösterebilir. Kızlık zarı muayenesi herhangi bir alet kullanmadan yapıldığından kızlık zarına ya da kullandığınız her hangi bir zarar vermez. Kızlık zarı bozulması kızlık zarı düşme, çarpma gibi, kaza, vajinaya parmak ya da bir cisim sokma, mastürbasyon sırasında kızlık zarının anatomisinin durumudur. B u kendini kanama ya da hafif bir acı ile gösterebilir.

 Kızlık Zarı Dikilmesi Ne Şekilde Olur?

 Kızlık zarı yırtılması kanama ve hafif bir acı ile kendini gösterebilir.  Himenoplasti operasyonları arasında yer alan kızlık zarı dikimi uzun süreli kızlık zarı dikimi ve geçici kızlık zarı dikimi olmak üzere iki şekilde olabilmektedir. Kızlık zarı dikimi ankara ilinde yapılan operasyonlarda ilişki sırasında vajinada beklenen kanamanın oluşmasını sağlayacak yeni bir doku oluşturmaktır. Vajina estetiği (genital)  bölgenin anatomik yapısını bilen uzman jinekolog doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Kızlık Zarı Muayenesi

Kızlık zarı muayenesi alet kullanmadan yapılır ve her hangi bir ağrıya sebep olmamaktadır Dış genital organlar yalnızla çok az gözle incelenmekte ya da dışarıdan dokunulmasıyla yapılır ve kızlık zarına zarar vermez. Kızlık zarının şekli kişiden kişiye değişmektedir. İlişki Lazerle ile kanamaktadır. Esnek kızlık zarları kanamayan zarları az sıklıkla görülmektedir.

Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı dikimi uzun süreli kızlık zarı dikimi ve geçici kızlık zarı dikimi olabilmektedir. Kalıcı Kızlık Zarı operasyonu sonrası hastada herhangi bir acı ya da ağrı hissi olmaz. Kızlık zarı dikimi operasyonları sıklıkla jinekolog doktorlar tarafından yapılmaktadır. Ancak birçok jinekolog bu türdeki ameliyatları kendi prensiplerine ters düşeceği düşüncesiyle yapmayı tercih etmez.

Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Kızlık zarı dikimi operasyonu geçirmiş bir kişi kendi isteğiyle Partnerine söylemeden cinsel birliktelik öncesi böyle bir operasyon geçirdiği anlaşılamaz.