1) MANTAR

Kırmızı etin yerine geçebilecek kadar sağlıklı bir sebzedir. İçeceğiniz bir tabak mantar çorbası hem içinizi ısıtacak hemde sağlığınıza katkı sağlayacak. Mantarın yağ oranı çok düşüktür ve yüksek miktarda enerji, potasyum ve protein içerir. 




2) KEREVİZ


Sakinleştirci özelliği vardır. Böbrekler için çok faydalı bir besindir. Kanı temizlemeye yardımcı olur. Kış aylarının korkulu rüyası kilo almayı önler. İnanılmaz bir lif, potasyum, vitamin kaynağıdır.



3) MAYDANOZ

Kış aylarında virüslere karşı koymamızı sağlayan en önemli savaşçılardan C vitamini bakımından zengindir. Maydanoz idrar söktürür. Taze olması pişmiş olmasından daha faydalı olmakla birlikte suyu kaynatılarak da içilebilir.




4) HAVUÇ

Vitamin açısından çok zengindir ve yüksek oranda lif içerir. Sindirim sitemi için çok önemli bir sebzedir. Su oranı yüksek olduğu için şeker hastaları tarafından rahatça tüketilemilir. Potasyum bakımından da en zengin sebzelerden biridir.



5) ISPANAK

Vücudun dayanıklılığını arttırır. Kışın en büyük dertlerinden biri olan soğuk algınlığına da iyi gelen besinlerdendir. Diğer yapraklı sebzelere göre daha fazla protein içerir ve demir bakımından da zengindir.