Spor her insanın ihtiyacı olarak dikkat çeker. Spor yapan bir insan ile yapmayan insan arasında ciddi farkların olduğunu hemen hissedebilirsiniz.  Her şeyden önce spor yapan insan sağlıklı bir hayatın anahtarını cebine koymuş sayılır. Günlük yaşamın stresi ve temposu ile alınan fazla kilolar bir çok rahatsızlığa sebep olabileceği gibi kalp, tansiyon, şeker ve kolestrol gibi istenmeyen ciddi durumların da başlangıcını sağlayabilir. Bu gibi sorunlardan kurtulmanın tek yolu ise düzenli spor yapmaktır. Spor esnasında bir insanın en çok ihtiyaç duyacağı olgu enerji olacaktır. Eğer enerjinizi sağlayamıyorsanız yaptığınız antrenmandan doğru bir verim beklemeniz de yanlış olacaktır. Spor ile birlikte alınabilecek bazı sporcu besinleri yağ yakımını hızlandıracağı gibi enerjinin ortaya çıkmasına da olanak tanıyacaktır. bu ürünlerin en  bilinenleri arasında dikkat çeker. Weider L-Carnitine Liquid 2500mg sıvı formda olan bir Karnitin ürünüdür. L Karnitin ismi verilen madde, önceden antrenman öncesi tükettiğiniz besinleri spor esnasında enerji olarak dönüşmesini sağlayacak ve daha farklı bir spor deneyimini sizlere sunacaktır. Weider L-Carnitine hücre içerisinde bulunan yağ asitlerinin mitokondriye taşınmasına ve orada enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olacaktır.



BAZI ÖZELLİKLERİ

Weider markasının bazı özellikleri sporcular tarafından yakından takip edilir. Özellikle L-Karnitin ürünleri en ilgi çekicilerden birisi olmuştur. Weider L-Carnitine Liquid üstün Alman ham madde kalitesi ile üretilmiştir, her 1 ampulunde 2500mg değerinde, dünyanın en kaliteli karnitin ham maddesi olan Carnipure içermektedir. C vitamini ile zenginleştirilen bu ürün sıvı formu sayesinde diğer karnitin formlarından daha hızlı bir emilime sahip olabilir.

Weider önemli karnitin üreticilerinden birisidir. Karnitin, yağ asitlerinin yağın oksitlendiği ve enerjinin üretildiği hücre bölümleri olan mitokondrilere taşınmasından sorumlu olan maddedir. Ortaya çıkan enerji aynı zaman da spor esnasında dayanıklılığı ortaya çıkaracak olduğundan, spor performansını arttırmak isteyen herkes için gerekli bir tamamlayıcı madde olarak göze çarpacaktır. Vücuda giren yağların depolanmasını önleyen bu ürün, vücut yağ oranının düşmesine ve daha iyi bir kas definasyonuna olanak sağlar. Uygun bir diyet ve doğru bir spor programı ile uygulandığında en yakın dostunuz olacaktır.



NE İŞE YARIYOR?

L Karnitin ür ünleri enerji üretimi için glikojen depoları yerine yağ depolarının kullanılmasını sağlıyor. Özellikle yoğun antrenmanda kaslar tarafından üretilen laktik asit miktarının azaltılmasına yardımcı olan karnitin, kas ağrılarının önüne geçebilen yapısıyla profesyonel spor yapan kişiler tarafından sıklıkla kullanılıyor. Karnitin, kalp kası da dahil olmak üzere bütün kasların doğru ve düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Kan akışını tetiklemesi, kan damarlarını ve kalp atım hızını düzene koymasıyla dikkat çeken karnitinler, kardiyo sorunlarını engelleme de önemli bir role sahiptir. L-crnitine insülin direncini düzenlediği ve kandaki şeker seviyesini ayarlamaya katkıda bulunduğu için şeker hastalığı öncesi tedavide yararlı bir maddedir.



KULLANIMI VE FAYDALARI

Karnitinler böbrek ve idrar yolu ile kolayca atılabilir. Vücudun toksin maddelerden arınmasına sebep olacak bu ürünler kişiye bazı yararlar sağlamaktadır. L karnitin ürünleri kişide kilo kaybını tetikler, Enerji üretimini arttırır, Kas gücünü arttırmaya katkı sağlar, Fiziksel performansı maksimuma çıkarır, Antrenman sonrası iyileşme sürecini hızlandırır, Kas definasyonunu arttırır, Sağlıklı bir kalbe ve kan damarlarına sahip olmanızı sağlar. Faydaları kadar bazı yan etkilerine de dikkat etmek faydanıza olacaktır. Sinirlilik, baş ağrısı, ishal ve kusma gibi sorunlar görülebilir. Hamilelik dönemlerinde kullanılması doğru değildir. Toroid rahatsızlığı olanlara tavsiye edilmeyen bu ürünler antibiyotikler ile kullanılmaması da gerekebilir.



FİYATLARI

L Karnitin ürünlerinin fiyatları yerli ve yabancı olmak üzere iki kısma ayrılıyor. İthal ürünler yerli ürünlere nazaran daha fazla para anlamı taşısa da Fitbull gibi bazı önemli destekçiler size özel hazırladığı kampanyalar ile bu ürünleri temin etmenize olanak sağlıyor. Hızlı kargo olanağı, hazır stok ve en uygun fiyat garantilerini sunan Fitbull, farklılığı yaşamak isteyen sporculara yönelik bu ürünleri bünyesinde bulunduruyor.