Hepimiz cildimizin dolgun, canlı ve sağlıklı bir görünümde olmasını isteriz. Cildimizin pürüzsüz ve dolgun bir görünümde olması için gözeneklerin sıkı olması çok önemlidir. Çünkü cilt yüzeyindeki gözenekler genişlediği zaman ciltte delikli bir görünüm oluşur. Bunun yanı sıra bu gözenekler kirle dolar ve bu da sivilce, akne gibi sorunlar meydana gelmesine neden olur. Cildin pürüzsüz, dolgun bir görünüm yakalayabilmesi için gözeneklerin sıkı olmasına destek vermek gerekmektedir.

Gözenekler, cildin nefes almasına yardım eder. Gözenekler genişleyip kir ile dolduğu zaman cildiniz rahat bir şekilde nefes alamaz. Bunun sonucunda da cilt yüzeyinde bazı kusurlar meydana gelir. Cilt bakım rutininiz gözeneklerinizin nefes almasına ve sıkılaşmasına yardımcı olur ancak bazı durumlarda ekstra ürünler kullanmakta gerekebilmektedir. Cildinizin yapısı ve ihtiyacı size hangi ürünü kullanmanız gerektiği konusunda yol gösterici olacaktır.

Cildimizin sağlıklı bir görünüm ve doku da olması için hepimiz bir cilt bakımı rutini oluştururuz. Bu cilt bakımı rutininin en başında cilt temizleyici ürünler gelmektedir. Cildimizi yağ ve kir gibi kalıntılardan arındırmaya yardımcı olan bu ürünler, cildinizde ve gözeneklerinizde biriken kirin temizlenmesine destek verir. Temizleyici ürünlerin ardından kullandığımız tonikler ise, cildimizi hem temizler hem de sıkılaştırmaya destek verir. Tonikler, temizleyici ürünlerin tam olarak temizleyemediği yerleri temizlemeye yardım etmenin yanı sıra temizlenen gözeneklerin sıkılaşmasına da destek olur. Yani günlük cilt bakımı rutinimizde yer alan tonikler, gözeneklerimizi sıkılaştırmaya yardımcı olan en önemli ürünlerdir. Toniklerin ardından son adım olarak ise nemlendirici ile cildimizin nem dengesinin kurulmasına yardım ederiz. Bu klasik cilt bakımı rutini doğru bir şekilde uygulandığı zaman cilt pürüzsüz, dolgun, canlı ve sağlıklı görünümde kalır.

Cilt bakımını ihmal etmek, genetik yatkınlık, stres gibi nedenler cildinizdeki gözeneklerin genişlemesine neden olabilir. Bu tarz durumlarda bazen rutin günlük bakım ürünleri etkili gelmez. Bu ürünlerin yanına gözenek sıkılaştırıcı etkili maske, nemlendirici veya serum gibi ürünler eklemek gerekmektedir. Gelişen kozmetik sektörü ile bu tarz ürünleri bulmak artık çok kolaydır. Cildinizin ihtiyaçları sizi hangi ürünü kullanmanız konusunda yönlendirecektir. Maske ve nemlendirici gibi ürünler hemen hemen her yaş gurubundan kişilerin kullanımına uygun olsa da 30 yaş üstü kişilerin cilt bakım rutinlerinde serum ürünlerini kullanmaya başlamaları tavsiye edilmektedir. Bu nedenle 30 yaş üstü kişilerde geniş gözenek sorunları varsa gözenek sıkılaştırıcı etkili serumları tercih etmeleri önerilmektedir.

Gözenek sıkılaştırıcı ürünlerin formüllerinde sık sık yer alan birkaç asit bulunmaktadır. Bunlardan biri Galik Asittir. Çay yaprakları ve meşe ağacı kabuklarından elde edilen Galik Asit, gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olarak cildin daha dolgun, sıkı bir görünüm kazanmasına destek verir. Şeker kamışından elde edilen Glikolik Asit de gözenek sıkılaştırıcı ürünlerde sıklıkla rastlayabileceğiniz bir maddedir. Cildi ölü hücrelerden arındıran etkisi ile gözeneklerin temizlenmesine ve cildin yenilenmesine destek olur.

Tüm bunların yanı sıra evde yapabileceğiniz birkaç küçük adım ile gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerden biri Limon Suyu’dur. Limon suyu tonik gibi bir görev üstlenerek hem gözeneklerin temizlenmesine hem de sıkılaşmasına yardımcı olur. Kestiğiniz bir dilim limonu cildinizde direk olarak gezdirerek basit ve hızlı bir şekilde cildinizde limonun gücünden faydalanabilirsiniz. Limon suyu yöntemi kadar basit olan bir diğer yöntem ise Buz Yöntemidir. Buz soğuk etkisi ile cildinizde şok etkisi yaratır, kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. Bu sayede de gözenekleri sıkılaştırır, cildin pürüzsüz bir görünüm kazanmasına destek verir. Tüm bu ürünleri belirli indirim oranlarıyla dan satın almanız mümkün. Online değil de yerel eczanelerden satın almak isterseniz bu tür ürünleri yetkili Dermokozmetik satan eczanelerde bulabilirsiniz.