Diyet ve sporla kilo verme sürecinin belli bir noktasında hemen herkesin belli yağ kitlelerini yakamadığını fark etmesi sürecin normalleri içerisinde değerlendirilir. Zira vücudumuz yağları biriktirdiği gibi yakamayabilmektedir. Bu noktada daha hızlı yağ yakmak ve vücudunu şekillendirmek isteyenlerin tercihi liposuction olmaktadır. Bu uygulama, yağların çeşitli yöntemler alınması ve tabakanın anında vücuttan atılmasını sağlar. Tabii bu operasyonun farklı türleri söz konusudur. Lazer Liposuction örneğinde olduğu gibi, cerrahinin son tekniklerini kullanarak, geleneksel metotlara göre daha etkili bir çözüm elde edebilmek de mümkündür. Geçmişte gerçekleşen ve halihazırda uygulanmaya devam eden yöntemlerin yanı sıra, bu uygulama da tercih edilebilir, hızlı ve etkili sonuçlar alınabilir.

Liposuction neden yapılır?

Vücutta biriken yağ kitleleri, zaman içerisinde kaslar uzak noktalarda yerleşir ve aktivite halinde dahi yakılmaları oldukça güç hale gelebilir. Bu durumda diyetlerin en ileri seviyelerinde dahi bazı yağlar yakılamayabilir. Bu durumda derinin deformasyonuna bağlı olarak sarkma ve benzeri olumsuz görünüm ortaya çıkabilir. Bu sorunun giderilmesi için kilo vermek ve spor kimi zaman etkili olmayabilir. Ki, kimi durumlarda daha kısa zaman dilimleri içerisinde sonuca ulaşmak için de bu yöntem tercih edilebilir. Bu yöntemin en önemli özelliği klasik lipo işlemleri neticesinde zaman zaman gerekli olabilen cilt germe ihtiyacını azaltmasıdır. Bu işlem sayesinde cilt içeriden lazerle belli oranda gerilmekte ve sarkma durumları azaltılabilmektedir. Ayrıca yöntem daha az kanama ve komplikasyon riskini içermektedir.

Hangi bölgelere lazer liposuction yapılabilir?

Lazer Liposuction; yanak, gıdı, kalça (basen), karın, bel, kol ve bacak gibi; vücudun neredeyse tamamına uygulanabilmektedir. Elbette her bölgenin yağ oranı farklı olduğundan, operasyon detayları da değişir. Örneğin; karın bölgesinden yağ alma işlemi ile yüzden alınan yağın miktarı gereği bu bölgedeki uygulama farklıdır. Ancak sonuç olarak uygulama aynı niteliklere sahiptir ve sonuçları oldukça etkilidir. Uygulama neticesinde vücutta herhangi bir kalıntı söz konusu olmak ve yağlar bütünüyle toplanır.

Lazer Liposuction ile zayıflanır mı?

Lazer Liposuction bir kilo verme yöntemi değildir. Bu uygulama birikmiş inatçı yağların vücutta oluşturduğu olumsuz görseli ortadan kaldırmak için kullanılır. Elbette bariz bir incelme sonucu elde edilir ve sonuç kilo verme niteliğine sahiptir. Anca bu uygulamanın diyat yapmadan kilo vermek gibi düşünülmesi doğru değildir. Kilo vermek sağlık bakımından bir çok faktöre sahiptir ve sadece deri altındaki yağların yakılması değil, vücudun genelindeki yağların yakılması durumu söz konusudur. Bu nedenle liposution tek başın bir kilo verme yöntemi olarak kabul edilmez. Hekiminiz ile yapacağınız görüşme neticesinde uygulamanın özellikleri hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Mevcut durumunuza bağlı olarak bu uygulama için uygunluğunuzu hekim onaylayabilir. Bu noktada hekimler dışında bu uygulamanın yapılabilmesinin mümkün olmadığını da belirtmek gerekir. Yetkili klinikler dışında hiçbir merkezden bu hizmeti almayınız ve uzman hekim hizmetlerini tercih ediniz.

Kaynak:https://www.tayfunturkaslan.com/lazer-liposuction/