Yüz germe ameliyatı tüm estetik ameliyatlar içerisinde hayatınızdaki en büyük değişimi yaratacak ameliyattır. Bu değişime hazırsanız yazının devamını okuyabilirsiniz.

Günümüz modern yaşamı ve iş hayatı, 50 yıl öncesine göre çok hızlandı. İnsanlar geçmişe oranla daha sosyalleşti ve ortalama insan ömrü uzadı. Ancak çalışma süreleri, stres faktörleri, güneşin zararlı etkileri arttı, bunun aksine organik beslenme azaldı. Tüm bunların sonucunda ise daha erken yaşlanır hale geldik. Yaşama dair tüm bu değişiklikler sonrasında modern toplumumuzda emeklilik yaşına gelen, ancak içinde halen yoğun şekilde gençlik hissi duyan insanların sayısı da arttı. Çalışmaktan yaşamaya fırsat bulamamak ve daha hızlı yaşlanıyor olmak, hayatın değerini daha iyi anlamamızı sağladı. Sonuç olarak daha genç görünmeyi arzu eden, yani zamana yenilmek istemeyen insanlar, yüz germe ameliyatlarının eskiye oranla daha popüler hale gelmesini sağladı.

Yüz germe ameliyatına karşı artan talep Amerika ve Avrupa toplumlarında son otuz yıldır giderek artarken, ülkemizde uzun yıllardır sadece ünlüler tarafından talep edilen bir ameliyat olarak algılanmaktaydı. Ancak son on yıldır Türkiye’de de bilinmeye ve talep edilmeye başlandı.

Bu sürecin hızlanmasındaki nedenlerden biri de, bilinenin aksine yüz germe ameliyatı sonrasında oldukça doğal görünülebileceğinin anlaşılmasıdır. Aynı sosyolojik süreci burun estetiği ile de yaşamıştık. Yaklaşık 20-30 yıl önce yapılan ve sıkça rastladığımız ‘hokka burunlu’ ve birbirinin aynı görünen burunlar yerini tamamen doğal görünen burunlara bıraktı. Yüz germe ameliyatı sonrasında konuşurken mimiklerini bile kullanamayan insanlar yerine, gayet doğal görünen hatta ameliyat olduğu bile kolay anlaşılamayan hastalar dikkat çekmeye başladı.

Her zaman belirttiğim gibi yüz germe ameliyatı olmak demek, ağzınızın açık kalması, rüzgar tüneline girmişçesine yüzünüzün çekilmesi ve gerilmesi demek değildir. Hatta daha iddialı şekilde söyleyebilirim. Bilinenin aksine en doğal estetik ameliyat yüz germe cerrahisidir. Çünkü sizi değiştirmeyen tek estetik ameliyattır. 10-15 yıl önceki görüntünüzü size geri veren bir cerrahi işlemdir. Bu nedenle yüz germe konusunda uzman ellere yüzünüzü emanet ederseniz alacağınız sonuçlar da son derece tatmin edici ve doğal olacaktır.

Yüz germe ameliyatı için kimler başvuruyor?

Aynaya baktıklarında, yüzünün kendini hissetttiği yaşla uyumlu olmadığını düşünen ve bu nedenle mutsuz olan hastalarımız bize gelerek daha genç görünmek istediklerini, kısacası yıllara yenilmek istemediklerini belirtiyorlar.

Yüz germe ameliyatı sonrasında birçok hastam kendilerini artık çok daha genç hissettiklerini, daha uzun ve keyifli yaşamak adına müthiş bir enerji duyduklarını, eş-dostları ve akrabalarıyla çok daha iyi ilişkiler kurduklarını, kendilerini çok daha iyi ifade ettiklerini ve özgüvenlerinin arttığını belirtiyorlar. Benim de motivasyon kaynağım bu ifadeler oluyor.

Burun Ameliyatları Ağrılarından Korkmayın!

Metrelerce Uzayan Tamponlar Tarihe Karışıyor

Burun ameliyatları sırasında kullanılan tamponlar tarihe karışıyor ve hastaların korkulu rüyası haline gelen ağrıları da yanında götürüyor.

İşte Piezo Cerrahisi’nin Burun Ameliyatlarına Sağladığı Kolaylıklar…

Artık Burun Estetiği Ameliyatından Korkmanıza Gerek Yok

Geliştirmiş olduğu 6 farklı cerrahi tekniği tıp literatürüne kazandıran KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, ”Burun şeklinden rahatsız olan kişiler, çoğunlukla burun estetiği ameliyatına girmekten korkuyorlar. Korkmalarının sebebi ise; burun estetiği ameliyatları sırasında burun kemiklerinin kırılması, metrelerce uzayan klasik tamponlar, ameliyat sonrası oluşan morluklar ve  olası ağrılar. Ayrıca anestezi riskleri de hastaların yaşadığı korkuların ana sebepleri arasında yer alıyor. Ancak tüm bu korkular artık tarihe karışıyor. Piezo Cerrahisi, hem hekime hem de hastaya büyük kolaylık sağlıyor” açıklamalarında bulundu.

İnsan Bu Kadar Sevdiği Bir Şeyi Nasıl Kırar?

Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi tarafından üst ihtisas için davet alan ilk Türk hekimi unvanına sahip olan KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu konu hakkında, “Teknolojik gelişmeler her sektörde olduğu gibi, sağlık sektöründe de köklü değişikliklere sebep oluyor. Bu değişiklikler, hem biz hekimlere sanatlarını icra ederken yardımcı oluyor, hem de hastalara büyük kolaylık sağlıyor. Buna örnek ise burun estetiğinde yakın zamanda kullanıma giren Piezo Cerrahisi. Bu yöntem ile ultrasonik dalgalar yardımıyla kemikleri kalemle yazı yazar hassasiyetle, kırmadan, şekillendirmek mümkün oluyor. Böylece burun estetiği ameliyatı sırasında burun kemiğini kırma işlemi gerçekleşmiyor.

Bu yeni teknik ile gerçekleştirilen burun ameliyatları sonrasında, hastaların ameliyat sonrası sürecinde yaşadığı problemler de yok denecek kadar aza indi. Ameliyat sonrasındaki morarma sorunları neredeyse yok oldu. Ödem ve şişkinlikler ise nadir görülmekte ve çok daha kısa sürede yok olmakta.

Günümüz teknolojisinde artık metrelerce uzayan, acı veren klasik tamponlar yerine, hava almayı sağlayan silikon şeritler kullanılıyor. Teknik, hastaya ameliyat sırasında hissedebileceği bir avantaj sağlamıyor. Hasta; bu tekniğin farkını, kemiğin kırılması ile yapılan klasik ameliyatlardan sonraki iyileşme döneminde hissediyor. Öte yandan, hastanın ameliyat sonrasındaki işe dönme süreci de, 1 hafta kadar kısa bir sürede sağlanıyor. Tabii ki bunun yanında hastanın cilt yapısı da çok önemli, ince bir cilt yapısına sahip olan kişilerin iyileşme süreleri, kalın cilt yapısına sahip kişilere göre daha kolay oluyor’’ detaylarını açıkladı.

Detaylı bilgi almak için Doç.Dr.Gürkan Kayabaşoğlu sitesini ziyaret edebilirsiniz.