Burun estetiği ameliyatları son yıllarda insanların sıklıkla tercih ettiği ameliyatlar arasında yer alıyor. Elbette her yapılan burun ameliyatının farklı nedenleri söz konusu. Kimi daha sağlıklı bir şekilde nefes alıp, gündelik hayatını basit bir hale getirmek için bıçak altına yatıyor, kimileri ise sosyal yaşamda daha özgüvenli bir şekilde hissetmek adına burun ameliyatını tercih ediyor.

Burun ameliyatları ise kendi içinde birçok farklı dala ayrılıyor, bu nedenle de hastanın durumuna göre uygun ameliyat türü seçiliyor. Ancak hastaların genellikle istediği burun törpüleme ameliyatı oluyor. Burun törpüleme ameliyatının bu kadar popüler olma nedeni ise oldukça basit. Törpüleme ameliyatı diğer burun ameliyatı türlerine kıyasla daha kolay bir operasyon ve kişi daha az acı hissettiği gibi ameliyat sonra ki süre içerisinde de daha hızlı bir iyileşme dönemi geçirebiliyor.

Kimler Burun Törpüleme Ameliyatı Olabilir?

Aslında burun kemeri, burun yapısını bozan herkes bu ameliyatı yaptırabilir. Burun törpüleme ameliyatında esas kriter, burun kemerinin büyüklüğü. Burun kemeri yüzünden nefes alamıyor olmak ya da sosyal hayat içinde kişinin özgüvenini kaybetmiş olması ameliyatın yapılması için yeterli bir ortam sağlıyor.

Tek Başına Burun Törpüleme Ameliyatı Yeterli Olur Mu?

Burun törpüleme ameliyatı her ne kadar kolay bir ameliyat gibi görünüyor olsa da bazen tek başına yeterli olmayabilir. Özellikle kişilerin burun kemerleri daha büyük ise tek başına törpüleme operasyonu eksik kalabilir. Bu nedenle burun ucu ameliyatı başta olmak diğer burun ameliyatları göz önüne alınarak ek operasyonlar yapılarak daha iyi sonuçlar alınması sağlanır.

Prof.Dr.Cengiz Açıkel ise burun ameliyatı konusunda mutlaka bu alanda uzman bir doktorun görüşüne başvurulması gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca yapılacak ameliyat öncesinde tüm detayları öğrenip ona göre son kararın alınmasında da fayda olduğunu belirtiyor.