Burun estetiği ameliyatı nedir? sorusunun cevabını bulacağınız yazımızda, aynı zamanda burun estetiği hakkında kapsamlı bilgilerde edinebilirsiniz.

Bireylerin kendilerini eski görüntülerine oranla daha iyi hissetmeleri için yaptırdıkları estetik ameliyatlarından birisi de, burun estetiği ameliyatı olmaktadır. Dünya geneliyle birlikte, ülkemizde en fazla yapılan estetik ameliyatlar arasında yer alan burun estetiği ameliyatı, kişilerin sosyal yaşantılarına daha iyi adapte olmalarına olanak tanımakla birlikte, daha güzel bir görüntünün ortaya çıkmasına olanak vermektedir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği ameliyatı, bireylerin herhangi bir nedenden dolayı burun yapılarını beğenmemeleri ya da sonradan yaşadığı herhangi bir kaza ve yaralanma sonucunda burun yapısında oluşan anormal görüntünün düzeltilmesi için yapılan, estetiksel bir cerrahidir.

Burun estetiği ameliyatı hakkında en fazla sorulan sorular ve cevaplarını, yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Her Yaştan Kişiye Burun Estetiği Yapılabilir mi?

Burun ameliyatlarında, kişinin kemik gelişimini tamamlamış olması esastır. Bu nedenle çocuklarda kemik gelişiminin tamamlanması, önemlidir. Kemik gelişimini tamamlayan çocuklarda da yapılabilen burun estetiği, çok ağır hastalığı bulunan ve estetik burun ameliyatı yapılmasında risk görülmeyen kişilere yapılabilmektedir.

Hangi Doktor Tercih Edilmeli?

Hastaların birçoğu, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının bu estetiği gerçekleştireceğini zannederek, KBB uzmanına başvurmaktadır. Ancak estetik cerrahi bir müdahale olduğu için, kişinin plastik cerrahından yardım alması daha uygun olacaktır. Plastik cerrahlar aynı zamanda kulak, burun, boğaz konusunda da tecrübe sahibi kimselerdir.

Ayrıca alanında bilindik uzmanlardan estetik konusunda yardım almak, amacınızın tam olarak gerçekleşmesini sağlayacak ve olası olumsuz durumları ortadan kaldıracaktır.

Burun Ucu Estetiği Nedir?

Burun estetiği ameliyatları, farklı şekillerde yapılmaktadır. Burun ucu düşük olan kimselerde yapılacak ameliyatlardan birisi de, burun ucu estetiği ameliyatıdır. Burun ucu düşük olan kimselerde burun ucundaki kıkırdaklar alınarak, dudakla burun arasında mesafenin açılması hedeflenmektedir.

Estetik Burun Ameliyatlarında Hangi Anestezi Uygulanır?

Lokal ve genel anestezi ile yapılabilen burun estetiği ameliyatları, genel anestezi altında yapılması durumunda daha iyi sonuçlar doğurmaktadır. Son derece ince bir cerrahinin yapılacak olması ve hastanın cerrahi bölgesini görme imkanının olması nedeniyle, lokal anestezi fazla tercih edilmemektedir.

Sinüziti Olanlar Burun Estetiği Ameliyatı Yaptırabilir mi?

Estetik burun ameliyatı ile sinüzit rahatsızlığının, doğrudan alakası yoktur. Bu nedenle sinüzit hastalarının, burun estetiği ameliyatı yaptırmalarında herhangi bir sakınca görülmemektedir.