Her ayın son haftasonu Kurtkemeri'nde yapılacak olan yürüyüş için vatandaşlar özel servislerle bölgeye taşınacak. Herkese açık olan etkinliğe katılmak için Alibeyköy Spor Kompleksi ve Eyüp Stadı'nda form doldurulması gerekmektedir.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın çokça önemsediği spor aktivitelerine bir yenisi daha eklenerek vatandaşlarla; doğada hafif tempolu yürüyüş olan 'trekking' gerçekleştirilecek. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, küçük büyük demeden her yaştan vatandaşlarımızı Kurtkemeri'ne 'trekking' yapmaya davet ediyor. Her ayın son pazar günü gerçekleşecek olan yürüyüşler için saat 09:00'da; Eyüp Belediyesi hizmet binasından, Yeşilpınar Veysel Karani Camii önünden, Eyüp Stadı'ndan ve Alibeyköy Spor Kompleksi'nden servisler hareket edecektir.

Metropol şehir İstanbul'da şehrin gürültüsünden, iş stresinden ve yorucu trafikten uzaklaşıp; kuş cıvıltıları ve su sesi eşliğinde yapacağınız tempolu yürüyüş, uzman spor hocalarımız gözetimindeki ısınma hareketleri ile başlayacak. Bol oksijenli yürüyüşün ardından vatandaşlarımıza Eyüp Belediyesi tarafından ikramlar sunulacaktır.

'Trekking' aktivitesine katılmanız için yapmanız gereken Alibeyköy Spor Kompleksi ve Eyüp Stadı'nda ilgili formları doldurmak ve yürüyüş için elverişli spor kıyafetleri ve ayakkabılarınızı hazırlamak. Her ayın son pazar günü gerçekleşecek etkinlik için Eyüp Belediyesi Hizmet Binası'ndan, Yeşilpınar Veysel Karani Camii önünden, Eyüp Stadı'ndan ve Alibeyköy Spor Komplkesi'nden saat 09:00'da servisler hareket edecektir.

TREKKİNG'İN FAYDALARI

Doğada hafif tempolu sportif yürüyüş anlamına gelen 'trekking'in sağlığa birçok faydası olduğu biliniyor. İşte uzmanlara göre 'trekking'in faydaları:

Kalp kası dahil olmak üzere vücudunuzdaki bütün kasları çalıştırabilirsiniz.

Kan akışını hızlandırarak dolaşımın daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

Kalp – damar ve beyin damarları ile ilgili rahatsızlıkların riskini önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Kan basıncını düzenler ve buna bağlı olarak tansiyon rahatsızlıklarında da azalma görülür.

Kalp kasının yan damarlardan beslenmesi sağlanır ve kalp ana damarlarında oluşacak herhangi bir tıkanıklığın vereceği zararı azaltır.

Kilonun düzenlenmesini sağlar ve şişmanlık riskini azaltır.

Sindirimi kolaylaştırır ve kolesterol düzeylerinin dengesini sağlar.

Solunum kapasitesini ve aerobik gücünü arttırır.

Kemiklerin sertleşmesini, kuvvetlenmesini sağlar ve genel anlamda vücudun dayanıklılığını arttırır.

Eklem ve kas esnekliğini arttırır, bel ve boyun ağrılarının hafiflemesini sağlar.

Yorgunluk durumunun önüne geçer ve uykusuzluk sorununuzu çözümler.

Yaşlanma sürecini geciktirir ve genç görünüme katkısı vardır.