2005 yılında kurulan Avrupagöz, Türkiye’nin önde gelen göz sağlığı gruplarından biri. 2011 yılından itibaren ülke genelinde artan şube ağı ile yenilikçi ve herkese eşit hizmet felsefesinin öncüsü olmayı amaçlıyor. Avrupa Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli New Göktürk Dergisi muhabirimize Avrupa Göz Hastanesi'nin kuruluş öyküsünü bahsetti

Esnaf ailenin 3. kuşak başarılı girişimcisi; işadamı Ramazan Burak Telli, 2007 yılında uzun yıllardır kullandığı gözlüklerden kurtulmak için Avrupagöz’e gider. Avrupagöz, o dönemde henüz tek merkezde hizmet vermektedir. Ramazan Burak Telli, ilk kez hastası olarak adım attığı Avrupagöz’e 2008 yılında ortak olur. Bu süreçte sağlık sektöründeki geleceği öngörerek, 2009 yılında Avrupagöz’ün hisselerinin tamamını satın alır. Telli beş yılda Avrupagöz’ün şube sayısını 11’e yükseltir. Gösterdiği olağanüstü ilerleme sayesinde yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Avrupagöz’e 2014 yılında Suudi Arabistan Sermayeli Nesma Holding ve Reaya Holding yüzde 25’er hisse ile ortak olurlar.


 
Avrupagöz’ün uluslararası ortaklığı sonrasında yatırımları da hız kesmeden devam eder. Tek bir şube ile yola çıkan Avrupagöz, bugün 12 merkezde yılda 32 bin hasta ve 35 bin ameliyat ile göz sağlığı alanında önemli bir zincir haline gelir. Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda cazibe merkezi haline gelmesini yakından takip eden Avrupagöz, yurt dışına açılmayı hedeflemektedir. Şirketin öncelikli yatırım odağında yakın komşularımız; Azerbaycan, Kuzey  Irak, Türkmenistan ve Suudi  Arabistan yer almaktadır.

Yeni yatırımlar Avrupa Holding çatısı altında… 
Şirketlerini 2015 yılı başında kurduğu Avrupa Yatırım Holding çatısı altında toplayan genç işadamı Ramazan Burak Telli, bugün İstanbul Borsası’nda işlem gören yüzde 25’i halka açık bir şirket olan Avrupa Yatırım’ın geniş yelpazeye sahip yatırımlarını; iç ve dış ticaret, sağlık hizmetleri, finansal hizmetler ve enerji sektörleri olarak özetliyor. 
Avrupagöz’le göz sağlığı konusunda kazandığı deneyimleri genel sağlık sektöründe de yaygınlaştırmak isteyen Avrupa Yatırım, önce bölgesinin en eski hastanelerinden olan ve ayda 10 bin hastaya hizmet veren Avrupa Hospital Arnavutköy’ü ve daha sonra ayda 12 bin hasta ağırlayan Avrupa Hospital Adana’yı bünyesine kattı. Ayrıca kısa süre içinde Avrupa Hospital Diyaliz Merkezi de holding çatısına dahil edildi. Sağlık sektöründe önemli deneyimlere ve beraberinde uzman bir kadroya sahip Avrupa Yatırım Holding, Avrupa Hospital markasını aynı Avrupagöz gibi zincir haline getirmeyi hedefliyor.



Köklü firma Baysan Trafo, Avrupa Yatırım Holding Bünyesi’ne Katıldı
Sağlık alanındaki yatırımlar bir yandan devam ederken,  17 yıldır Kocaeli’nde faaliyet gösteren köklü bir firma olan Baysan Trafo, Avrupa Yatırım bünyesine katıldı. 2014 yılında 18 milyon liraya satın alınan şirket, elektrik santrallerine soğutma ve ısıtma radyatörleri üretiyor. Toplam 156 çalışanı olan Baysan Trafo, yıllık yaklaşık 4 bin tonluk radyatör üretimi gerçekleştiriyor. Üretimin yüzde 26’sı ihraç ediliyor. 



Avrupa Yatırım Holding çöpten enerji üretimi için kolları sıvadı…
Avrupa Yatırım Holding’in şu anda yüzde 25’i halka ait. Ama yeni işbirliklerine açık şirketin gelen teklifleri değerlendirerek yeni ortak veya ortaklar edinmesi kısa süre içinde gerçekleşebilir.  Avrupa Yatırım Holding için şu anda öncelik sağlık ve gıda sektöründe ama bir yandan da yazılım ve enerji konusunda girişimler ile fizibilite çalışmaları devam ediyor. Şirketin gündeminde halihazırda çöpten enerji üretmek için lisans satın alma da var.

AVRUPA GÖZ HASTANESİ - GENEL MÜDÜRLÜK
Adres : Yeşilova Mah. 1012 Sk. No:5 Küçükçekmece / İstanbul
Tel.: (0212) 603 69 20
Faks: (0212) 603 69 24
Hafta İçi: 08:30 – 18:30 Cumartesi/Pazar: Kapalı