Vajinismus, cinsel ilişki sırasında vajinayı çevreleyen pelvik kaslarının istemsiz olarak kasılması sonucu cinsel ilişkinin yaşanamaması, tamamlanamaması ya da çok ağrılı ve acılı bir şekilde gerçekleşmesi durumudur. Ülkemizde vajinismus görülme oranı 10’da 1’dir. Vajinismusun pek çok doğal sebebi olabileceği gibi temel neden psikolojik kaynaklıdır. Cinsel ilişki sırasında gerçekleşen kas kasılmaları, vajina haricinde kalça, bel, karın, sırta kadar yaygın bir şekilde görülebiliyor. Tüm bu kasılmaların temel sebebi vücudun kendini koruma iç güdüsüdür. Bilinçdışından geçmişten gelen cinsel ilişki ile ilgili yerleşmiş bazı negatif düşünceler yüzünde kadın ilişkiye izin vermemektedir.

Ankara vajinismus tedavisi vajinismustan %100 kurtulmak mümkün. Türk toplumunda her 10 kadından birinde vajinismus olsa da tedaviye çok geç başvurulması veya bilimsel olmayan tedavi yöntemleri ile sorunun çözülmeye çalışılması, çiftlerin ilişkilerinin bozulmasına ve aile kurumunun parçalanmasına neden olmaktadır. Çoğu evli çift mutsuz, hayata küskün ve karşılıklı birbirlerinin suçlayarak evliliği bitirme noktasına gelirler. Büyük bir çoğunlukta tedavi olmadan evliliklerini bitirmektedirler. Unutulmamalıdır ki vajinismusu yaşayan tek çift sizler değilsiniz. Etrafınızdaki pek çok çift bunu yaşamakta veya daha öncesinde yaşamıştır. Bunu paylaşmak çok kolay olmadığı için duymamış olabiliriz. Vajinismus problemi ertelendikçe sorunlar çığ gibi büyümekte ve çiftler için daha büyük sorunlara neden olmaktadır. Tedavisi kesin olarak mümkün olan bir problem için hayatınızı daha fazla ertelemeyiniz.

 Vajinismus tedavisine karar verin ve gerisini Op. Dr. Güzin Başçı’ya bırakın. Asla kendinizi eksik ya da kötü hissetmeyin. Bu sorunu yaşayan tek kişi siz değilsiniz. Etrafınızda binlerce kadın var. Kendinize güvenin ve inanın. Doktor hanımla yapacağınız profesyonel destekle yıllarca yaşadığınız sorundan birkaç seansta kurtulacaksınız. Başarılı olmak için ilk şart tedaviyi olmayı istemeniz gerekmektedir. İkinci şart tedavi sürecinde eşlerin  tedaviye birlikte gelmesi ve birbirlerine destek olmaları ve son şart ise tedaviyi yürüten hekime güvenmeniz gerekmektedir. Her hastanın öyküsü dinlenildikten sonra hastaya uygun yöntem ve tekniklerle tedavi süreci başlatılır. Birkaç seans içinde kesin olarak çözülen vajinismus tedavisiyle evliliğinizde sorundan kurtulmuş olacaksınız. Sabrına, sevgisine, güler yüzüne, desteğine ve mesleğindeki uzmanlığına güvenebileceğimiz doktorumuzla vajinismus evliliğinizin kabusu olmaktan çıkacaktır.