Yurdumuza gelen yüzlerce şarkıcı arasında bizlerle gönül bağı kuran, yurtdışındaki röportajlarında Türkiye'yi öve öve bitiremeyen İspanyol diva Monica Molina, çıkardığı tüm albümleri ile Türkiye'de büyük satış rakamlarına ulaşmaya devam ediyor. Biletleri haftalar öncesi tükenen konserleriyle büyük bir hayran kitlesi kazanan yıldız, İspanya'nın efsanevi şarkıcısı babası Antonio Molina'nın en önemli şarkılarını yeniden yorumladığı Mar Blanca albümden sonra şu sıralar stüdyoda kaydettiği albümünü piyasaya çıkarmadan önce muhteşem bir proje ile Türkiye'de! Aşk dolu şarkıları, yumuşacık sesi ve tüm zarafetiyle Monica Molina kariyerinin en özel ve yepyeni şarkılarını senfoni orkestrası eşliğinde dünyada ilk kez 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında 23 Ağustos'ta Sinema Senfoni orkestrası ile Bodrum'da seslendirecek. Orkestrayı Tony Cuenca yönetecek.
    
Monica Molina'nın şu ana kadar gerçekleştirdiği onlarca röportajda sürekli sorulan “Neden Türkiye sizin için önemli? “ sorusuna verdiği cevap ise çok açık: “Ben Türkiye’yi, Türkler beni çok seviyor... Orada olmak nefes almak bile ayrıcalık.”


 
23 AĞUSTOS 2016 - D-MARIN TURGUT REİS
 
MONICA MOLINA Hakkında
Çıkardığı TU DESPEDIDA (YOUR FAREWELL), VUELO (I FLY), DE CAL y ARENA (OF LIME and SAND) ve A VIDA (TO LIFE - HAYATA) isimli 4 albümü ile aşk rüzgarları estiren ve Türkiye’de büyük hayran kitlesine sahip Monica Molina Türkiye’de çok satan toplama albümü AUTORRETRATO (SELF POTRAIT) ile en güzel şarkılarını sevenleri için bir araya getirmişti. Daha önce Türkiye'de yine büyük şatış rakamlarına ulaşan CD'leri ve biletleri haftalar öncesi tükenen konserleri ile hep gündemde olan Monica Molina, AUTORRETRATO'nun ön ve arka kapak fotoğraflarını İstanbul'da çekerek boğazın ve ülkemizin güzelliklerini tüm dünyaya taşımıştı.
 
İspanya'da her albümü ile 'platin' satış statüsüne ulaşan, Latin Grammy Ödülü adaylığı olan ve bunların yanı sıra birçok ödül kazanan  Monica Molina, albüm kapağında Türkiye'ye yaptığı jest ile hala çok konuşuluyor. Copla şarkılarının efsane şarkıcısı ve öz babası olan Antonio Molina’dan aldığı bayrağı hayatın içinden ve hayatı bilen şarkılarla aktarmaya devam ediyor.
 
Molina'lar İspanya'nın en saygın 'sanatçı' ailelerinden biri. Monica'nın babası İspanya'nın 'efsane' şarkıcılarından Antonio Molina. Kız kardeşi Angela Molina ise Avrupa sineması için vazgeçilmez bir oyuncu. Diğer kardeşi Micky de yine bir sinema oyuncusu. Albümlerine imzasını atan ve yanından hiç ayrılmayan Noel ise kendisi gibi bir müzisyen ve şarkılarının bestecisi ve söz yazarı.
 
Bugüne dek 18-19 kadar yapımda rol alan Monica Molina, şarkıcı olmanın yanı sıra tıpkı kız kardeşi gibi ailenin oyuncu üyelerinden biri. Rol aldığı ve ses getiren oyunlar arasında Oscar Wilde'dan uyarlanan bir tiyatro oyunu da var.
 
Dinleyenlerin içini ısıtan, bir parça melankolik, bir parça umut dolu ama her zaman romantik bir ses. Değişik ve kendine özgü vokali onu eşsiz kılıyor. Sanatçının, ruhunu ve karizmasını babasından aldığı söyleniyor. 2013'de babasının efsaneleşen şarkılarını “Mar Blanca” adında bir albümde toplayan Monica Molina, albüm çalışmaları ve konserleri dışında Candela adındaki kızını büyüterek sanatçı bir anne olmanın keyfini sürüyor.
 
Aşk dolu şarkıları, yumuşacık sesi ve tüm zarafetiyle Monica Molina kariyerinin en özel ve yepyeni şarkılarını Sinema Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyada ilk kez 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında 23 Ağustos'ta Bodrum'da seslendirecek. Orkestrayı Tony Cuenca yönetecek.