Yarışmada başarıyla ilerleyen Kıvanç ve Metin büyük ödülün sahibi olarak şampiyonluk kupasını kaldırmak için mücadele ettiler. Yarışma devam ederken akıllarda tek bir soru vardı: MasterChef 2022 şampiyonu kim oldu? Jüri üyeleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya sonucu açıkladı. MasterChef'in şampiyonu Metin oldu.

MasterChef Türkiye'de final heyecanı yaşandı. Kıvanç ve Metin arasında yaşanan kıyasıya rekabet sonrası büyük ödülün sahibi belli oldu. MasterChef'in büyük finalinde yarışmacılar iki etaptan oluşan finalin birinci ayağında Türk mutfağını yorumlarken; ikinci etapta ise uluslararası mutfaktan yemek yaptılar. Şefler, gecenin sonunda MasterChef'in şampiyonunu açıkladı. Kupanın sahibi Metin oldu.

MASTERCHEF METİN KİMDİR?

MasterChef 2022’nin iddialı isimlerinden olan Metin Yavuz, 24 yaşındadır. Bolu Mengenli olan Yavuz, Ulusal Genç Şefler Yarışması'nda birinci olmuştur. Ana kadroya giren ilk isim olmayı başaran yarışmacı, 2014 yılından beri aşçılıkla uğraşmaktadır. MasterChef ilk turda 2 evet alarak bir üst tura çıkmıştı. 2. turda da başarılı olan yarışmacı 3. tura yükselmişti. Metin Yavuz, 2015 yılından itibaren de aynı işletmede çalışıyor. MasterChef Metin daha önce Dilan ve Erkan’ın şefi olmuş.