Bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Çocukluğumuzdan beri babamızdan gelen bir müzik sevgimiz ve yeteneğimiz vardı. Mert'in gitar çalmayı öğrenmesiyle aynı evin içinde birbirimizi keşfederek ve kendimizi geliştirerek müzik yeteneğimizi ilerlettik. Mert'in lise zamanında sahne çalışmaları oldu. Bende o zamanlarda koroda şarkı söylüyordum. Sahne çalışmalarında bana uygun olan yerlerde çalmaya başladıkta sonra beni de işin içerisine entegre etti.Beraber sahne yapmaya başladık. Öncelerinde ben vokal yapıyordum. Daha sonra o ekipten ayrıldık ve kendi orkestramızı kurduk. Hem iki kişi hem de orkestra olarak sahne almaya başladık. Medcezir Orkestrası'da o zamana tekabül eder. 8 senedir Bakırköy'de Ray Bistro mekanında sahne almaya devam ediyoruz.

Müzik dışında neler yaparsınız ?

Aslında ikimizde mühendislik okuduk. Ama hobi olarak başlayan müzik hayatımız profesyonelliğe döküldü ve bizi tamamen o yöne çevirdi. Şu anda iş anlamında ağırlığımız müzik yönünde. Günlük yaşantımızda spor yapmayı seviyoruz. Onun dışında başka şeylere vakit ayırdığımızı söyleyemeyiz. Ailemizle ve arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz.

Müzik sektöründe çok beğeniliyorsunuz. Bu alanda bir eğitiminiz var mı ?

Müzik alanında herhangi bir eğitimimiz olmadı. Ama biz birbirimize bir okul olduk. Sahnedeki tecrübe bizim için çok önemli bir eğitim oldu. Bizce insanı en iyi geliştiren nokta budur. Birde en önemlisi Allah vergisi olan yetenek. Tabi okulda çok önemli. İnsanların hedeflediği piyasaya girmeleri için çok fazla olanak sağlıyor. Biz o anlamda okul okuyan insanlara göre şanssızdık. Ama zamanla tecrübeyle eksikliğini giderdik.

Kendinizi en yalın, saf ve sade hissettiğiniz yer neresi ?

İkimizinde en iyi hissettiği yer sahne.

İki kardeş olarak müzik sektörüne girmek kimin fikriydi ?

Aslında bu bir fikir değildi. Yolumuz bu tarafa doğru yöneldi. Biz yola çıkarken bir plan yapmadık. Her şey kendinden gelişti. İnsanların bizi sevmesiyle motive olduk ve kendimizi geliştirmeye çalıştık. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu gösteren bizi yönlendiren insanlarla tanıştık. İki kardeş bu işi yapmak bir fikir değil, bir şanstı bizim için. Çok rahat bir iletişimimiz ve çalışma fırsatımız var. En önemlisi devamlı bir aradayız. Bizim en büyük sırrımız ve başarımız kardeş olmamız.

Yurtdışında da sahne aldığınızı biliyoruz. Bize biraz yurtdışı faaliyetlerinizden bahseder misiniz ?

Yurtdışında etkinliklerimiz oluyor. Son dört senedir Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çatısı altında sahne alıyoruz. Bizim için çok güzel geçiyor. Bununda dışında bazı özel gecelerimiz oluyor. Yurtdışından insanların bizi davet etmeleri ve sahne aldığımızda karşılaştığımız o kalabalık bizi çok mutlu ediyor. Bu sene bir Yunan düğününde sahne almak için davet aldık. Tamamen Yunan müzisyenlerinden oluşan bir orkestra bizim bütün şarkılarımızı ezberlemişler ve bizi davet ettiler. Ancak iş yoğunluğumuzdan dolayı tarihlerimiz uyuşmadı.

Haftanın belirli günlerinde yapmış olduğunuz canlı yayın devam ediyor mu ?

Kendi evimizdeki stüdyoda internet üzerinden bir radyo yayını yapıyorduk. Başta sadece sesliydi sonra görüntülüye dönüştürdük. Ancak şu anda devam edemiyoruz. Daha önce bunu çok sık yapıyorduk bu sıralar vakit olmuyor. En yakın zamanda tekrar başlamayı istiyoruz.

Yakın zamanda bizleri bekleyen bir projeniz var mı ?

Çok yakın zamanda bir albüm yayımlamayı planlıyoruz. 5-6 şarkılık bir albüm olacak. "Unutuverdim" ve "Başımın Tatlı Belası" coverlarımızda içerisinde olacak. Şu anda sahneden kalan boş günlerimiz tamamen bu albüm üzerine. O yüzden diğer yapmak istediğimiz aktivitelere vakit ayıramıyoruz. Bu albümü bekleyen çok dinleyicimiz var. Bir an önce bu projeyi tamamlamak istiyoruz.

İş ile ilgili anlaşamadığınız konular oluyor mu ?

Tabiki oluyor. Ama konuşarak problemlerimizi çözüyoruz. Hiç bir zaman bize olumsuz yönde etkileyen bir durum sorunumuz olmadı. Aksine bir şeyleri fark edip toparlamamızı sağlayan tenkitler oluyor.

Göktürk'te gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz var mı ?

Göktürk'te zamanında farklı mekanlarda sahne aldık. Ancak ne yazık ki burada canlı sahne performansı sergilenebilecek bir mekan yok.Bazı sitelerden kutlamalar için davet alıyoruz. Göktürk'te çok fazla takipçimiz var. Canlı performansa uygun bir mekan olduğunda Göktürk'te sahne almayı çok isteriz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı ?

Yaptığımız işin takdir edildiğini görmekten dolayı çok memnunuz. Mütevazi ve naif bir şekilde müziğimizi sunduk. Belli bir sıcaklığı da yakaladık ki insanlar bizi bu yolda yalnız bırakmıyorlar. Bir çok televizyon kanalından ve radyolardan bizleri destekleyen insanlar var. Onlarada çok teşekkür ederiz. 20 binin üzerinde takipçimizin olduğu instagram sayfamız var. Dileyenler bizi oradan da takip edebilirler.