Merhaba ben Derya yapanel,
Yaklaşık 3 yıldır oyunculuk yapıyorum. Oyunculuk sektörüne girmeden önce zaten günlük hayatta taklit,şive yapıyodum ama kamera karşısında farklı rollerde daha fazlasını yaptığımı ve yapabildiğimi gördüm, çünkü kamera önünde olmak çok bambaşka ben çok çabuk adapte oldum, tabi eğitimde aldım ve almaya devam ediyorum, aslında tamamen yetenek işi, sizde bu yoksa, donuksanız , heyecanlıysanız istediğiniz kadar eğitimde alsanız seyirciye geçmiyor.

Zor bir meslek çalışma saatleri çok fazla o yüzden bu iş sadece severek yapılır. Ben şanslıyım güzel projelerde rol aldım, çok değerli oyuncularla oynadım tabi onlardanda öğrendiğim şeyler oldu, çok desteklerini gördüm, ayrıca sevenlerim izleyenler olsun herkese teşekkür ediyorum. Benim en çok istediğim Türkiye’de bu yok daha maskülen bi kadın , yeri gelir zor bi başkomiser olur, yeri gelir mafya kadın olur, seri katilde olur, kabadayıda olur ama hep aşk filmleri dram filmlerinde kadınlar var ben aksiyonlu rollerde olmak istiyorum.

Ben doğma büyüme Bayrampaşalıyım şimdi yönetmenliğini İlyas Çağlayan ve Ercüment çavluerin yaptığı, senaristliğini Mustafa kabul’ ün yazdığı Bayrampaşa 11 dizisi ile mahallenin kızı Hilal karakterini oynuyorum, Bayrampaşa’lı olarak ayrıca heycanlı ve gurur verici özlenen mahalle kültürünü ben bunu yaşayarak büyüdüm şanslıyım o yüzden pişen komşuyada verilen yemekler, iyi günde kötü gündeki günler, sevgili esnafımız bakkalımız, kahvelerimiz özlenen günleri yaşatıcaz, ekipçe çok heycanlıyız, 7 den 70e herkez izlicek, ayrıca sürpriz