Anadolu topraklarının tüm sanatları, tıpkı demokrasi kucaklaşması gibi birbiriyle kucaklaşıyor. Ayrı ayrı kültürlerin tek toprak, tek vatan için birleşmesi gibi…

Birbirinden ayrı tutulamayan Türk Sanatları, çağlar boyunca hep bir arada oldu… Resim sadece batıya ait değildir. Tüm sanatlar birbirleriyle bağlantılı ve etkileşim içindedir. Türk Sanatları’nı birbirinden ayırmadan, bir bütün olarak tüm dünyaya tanıtmayı misyon edinen ve ‘global dünyada insan ayrımı yapılamaz’ tezini savunan İstiva Sanat Evi, bu doğrultuda bir Karma Sergi’ye imza atıyor. İnsanları bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi, Türk sanatının gücünü tüm dünyaya göstermeyi görev edenine İstiva Sanat Evi, Eyüp Göktürk’teki merkezinde sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.



13 Kasım pazar günü 17.00’de kapılarını sanatseverlere açılan Karma Sergi’de, İstiva Sanat’ta eğitim veren Levent Karaduman, Ziyad Sultanov, Hicran Alioğlu, Raif Aydın ve Aysun Ercan Mert gibi usta isimlerin eserleri ziyaret edildi.

Şöhreti ülkesinin sınırlarını aşmış Azeri ressam Ziyad Sultanov yağlıboya, Hicran Alioğlu ise suluboya dalında verdiği eğitimlerde Azeri ressamların resim tekniği, renk ve ışık bilgisini öğrencilerine aktarıyor.



Geleneksel Sanatlardan Hat Sanatı'nın önde gelen isimlerinden kabul edilen ve çağdaş hat akımının öncüsü, restoratör, eksper, Hattat Levent Karaduman tarafından verilen Hat eğitimi, son yıllarda kendine özgü tarzıyla adından sıkça söz edilen Minyatür sanatçısı Raif Aydın'ın Minyatür eğitimi, Tezhib dalında Aysun Ercan Mert'in verdiği kapsamlı eğitim programları ise yoğun ilgiyle karşılandı. Eğitim programları kapsamında, “İstiva Sanat Eğitim Programları” kapsamında "Resim, Hat, Tezhib ve Minyatür Sanatlarının Mimari Uygulama Eğitimi” de yakın zamanda başlaması planlanıyor.
Sezon boyunca birçok ünlü sanatçının kişisel sergilerine ev sahipliği yapacak olan İstiva Sanat Evi Karma Sergisi, 13 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.



Adres:  Göktürk Merkez Mah. İstanbul Cad. Palmiye Sok. Göktürk Suites No : 1/29 Göktürk - İstanbul
Gsm : 0551 11 18 59
E-mail : [email protected]
Merkez : 0216 401 19 99