Eyüp Belediyesi kültür ve sanat eğitimlerinin 2017 -2018 sezon kayıtları 21 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında, resmi tatiller hariç olarak gerçekleşecek. Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı merkezlerde yapılacak başvuru sonrasında dersler Ekim ayında başlayacak. Bu yıl 40 ayrı branşta verilecek kültür sanat eğitim kurslarına 10 yaş ve üzeri herkes yararlanabilecek.

Eyüplü vatandaşların kültür sanat merkezlerine giderek kayıt yaptırabileceği eğitimler Geleneksel Sanatlar ve Modern Sanatların uyumu ile mekanların tarihselliğini göz ardı etmeden, medeniyet eksenindeki yerini dikkate alarak sürdürülüyor.

Kültür ve sanat eğitimlerine önem veren ve bunu her fırsatta dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüplüler'in yeteneklerini keşfetme ve becerilerini geliştirme imkanı bulacağı her türlü ortamı sağlıyor.

Eğitimler ayrıca Eyüp’le özdeşleşmiş musiki geleneğini ve sanat dallarındaki branşların gelişimine katkı sağlayarak yeni sanatçıların yetiştirilmesine de zemin hazırlıyor.

KAYITLAR 22 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Eyüplülere yeteneklerini keşfetme ve becerilerini geliştirme imkanı sunmak amacı ile verilen kültür sanat eğitim kursları için 22 Eylül'e kadar devam edecek olan kayıtlar, Göktürk Kültür Sanat Merkezi, Eyüp Kültür Sanat Merkezi, Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi, Afife Hatun Kültür Evi, Rami Hasan Nail Canat Sanat Akademisi ve Caferpaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Kursların dönemlik olarak ücretlendirildiği kültür sanat merkezlerinde verilen branş eğitimleri ve adresleri ise şöyle:

GÖKTÜRK KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Eğitim Branşları: Gitar, Keman, Piyano, Yan Flüt, Resim, Seramik, Drama, Halk Oyunları

Göktürk Merkez Mahallesi Açelya Sokak No: 2/B Eyüp/İstanbul Tel: 212 440 05 86

EYÜP KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Eğitim Branşları:Tiyatro Okulu, Halk Oyunları

Merkez Mah. Silahtarağa Caddesi No: 18 Eyüp/İstanbul Tel: 212 440 04 79

SERTARİKZADE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Eğitim Branşları: Ney, Tanbur, İstanbul Kemençesi, Ud, Kanun, Bendir, Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Resim, Çini, Kaligrafi, Bilimsel Bitki Çizimi, Güzel Sanatlara Hazırlık

Davutağa Cad. Nazperver Sokak No: 42 Eyüp/İstanbul Tel: 212 501 05 21

AFİFE HATUN KÜLTÜR EVİ

Eğitim Branşları: Diksiyon ve Drama

Nişancı Mahallesi Balcı Yokuşu Caddesi No: 3 Eyüp/İstanbul Tel: 212 613 46 90

RAMİ HASAN NAİL CANAT SANAT AKADEMİSİ

Eğitim Branşları: Gitar, Keman, Piyano, Yan Flüt, Resim, Fotoğrafçılık, Güzel Sanatlara Hazırlık, Eyüp Film Akademisi, Seslendirme

Reşadiye Caddesi Rami Bir Nefes Parkı İçi Eyüp/İstanbul Tel: 212 418 72 19

CAFERPAŞA KÜLTÜR MERKEZİ

Eğitim Branşları: Ebru, Minyatür, Katı', Çini, Seramik, Çömlekçilik, Cam Üfleme, Osmanlıca

Kalenderhane Caddesi No: 4 Eyüp/İstanbul Tel: 212 567 53 67 - 212 613 59 54