Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle engelli vatandaşlar için projelendirdiği ESER (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) eğitimleri devam ediyor.

Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren okulda, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda derslere katılan öğrenciler için, Bilgisayarlı Muhasebe, Çağrı Merkezi Personeli Yetiştirme, Grafik Tasarımı, Ses Eğitimi, Ritim, Ney, Kokulu Sabun Yapımı ve Seramik dersleri açıldı. Öğrenciler ve aileler, engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması amacıyla hizmete açılan okulda, verilen eğitimlerin faydalı olduğu konusunda hemfikir. Öğrencilerin dönem sonunda alacakları sertifikalar ile iş hayatına da kazandırılması da amaçlanıyor.

İşaret Dili İçin İkinci Kez Sınıf Açılacak

ESER’de konuşma ve işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurmayı kolaylaştırmak amacıyla açılan işaret dili eğitimine vatandaşın ilgisi yoğun oldu. İlk dönem mezunlarını veren sınıf için ikinci kayıtlar alınmaya başlandı. Bu ders sayesinde Eyüplü vatandaşlar yeni bir dil öğrenirken, konuşma engeli bulunan insanların sosyal hayatta yaşadıkları iletişim sorunun ortadan kaldırılmasına da destek oluyor.
Engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması amacıyla eğitimlerini sürdüren okulda yakın zamanda basketbol, tenis ve okuma yazma kursları da açılacak. Okulda ayrıca, özel çocuklar ve ailelerin hayatını kolaylaştırmak ve farkındalığı arttırmak amacıyla ailelere yönelik olarak özel çocuk bakımı ve eğitimi dersleri de verilecek. Okula kayıt yaptırmak isteyenler Eyüp Belediyesi Sosyal Koordinasyon Merkezi ve Şeker Hayat Özel Çocuklar İş Okulu’na başvurabiliyorlar.